|
Gönderen Ahm1208
15.05.2008 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
cgencer
on
15.05.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: alisveriskocu
öncelikle tasarım pek kaliteli gözükmedi gözüme; logoyu pek sevemedim, amatörce buldum. ayrıca hem web2.0 stili kalın bir arama kutusu yapıp, hem de incecik tipografi kıllanımı bana kararsızlık sonucu gibi gözüktü. arama kelimelerini sayfa altında kullanmak iyi, ama doğru kullanımı SEO açısından avantaj sağlayabilecekken JavaScript'e bağlamak pek de yararlı olmamış. ana sayfada bölüm isimlerinin satır yüksekliğini az tutmak, grafiksel bir hareket gibi olsa da, okunurluğu azaltmakta. Zaten oradaki 3 kolon bölünme, aşağıdaki keywordlerin daha geniş bir alana yayılmasıyla bozulmakta, farklı tasarımlardan bir araya getirilmiş bir yapı izlenimi vermekte. Gerek sayfanın sağınd, gerek altında bulunan boş alanlar bence gereksiz. arama kutusunun iki yanı da çok gereksiz şekilde boş bırakılmış. sayfada boş alanların kullanımı da önemli bir ögedir tasarımda. ama burada düşünülmüş, planlanmş bir boş bırakılma söz konusu değil.
Bu zamanda hala table ile yapılandırılan bir site olmaz demiyordum; ama kodlara baktığımda bazı şeylerin kotarılamadığı için yine eski metodlara başvurulduğunu görüyorum. bence hem tasarım, hem de kullanılabilirlik açısından daha dikkatle ele alınması sağlıklı olacaktır. altyapısına da daha çağdaş bir çözüm, sitenizin daha yüksek bir başarıyı elde etmesini sağlayacaktır... kolay gelsin. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
monteeldas
on
05.09.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: alisveriskocu
Bence internette biraz gezinerek yaptırmak istediğiniz konseptte tasarımlar bulabiilir bunları örnek göstererek sitenizin o şekilde tasarlanmasını yada kodlanmasını sağlayabilirsiniz. Kolay gelsin.
|
|||||||||||||||||||||
Zoque'a hoşgeldiniz!