|
Gönderen fever
19.08.2008 |
||||
|
||||
|
|
||||
|
Gönderen
meteryus
on
19.08.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Re: Teksonuc: Tek seferde bulma projesi
Fikir güzel ama bak şurda patlıyor, olmaz bu iş şeklinde aydınlatıcı fikirlerinizi duymak isteriz.
Arama konusunda Google'ın oluşturduğu sert duvarı yıkıp kullanıcıları bu sitede arama yapmaya nasıl yönlendireceğinizi gerçekten merak ettim. Ki bu konuda ekonomik sorunları olmayan arama motorları bile çok alternatif yöntemler denediler. Ask.com un search kutusunun oper açılış sayfası ile gelmesi, MSN üzerinden live search kullanılabilmesi gibi. Ayrıca bahsedilen site türkçe olduğuna göre bu sorun herhalde daha ciddi olacaktır. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
FikretAkın
on
20.08.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Merhaba,
İçerik olarak baya yol almanız lazım. Bence kendi yazılımsal botunuzu yazarak. günün belirli saatlerinde birçok siteyi eklemeniz gerekir. mesela ben Fikret AKIN arattığımda beimle ilgili hiç birşey vermedi.bu demek ki benim sitemi indexleme mişsiniz. Google rakip olmanız için kendi botunuzun olması lazım. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
fever
on
20.08.2008
|
||
|
meteryus demiş ki:
Alıntı:
Bu noktada bakış açımız şöyle: Google/Yahoo gibi klasik arama motorlarının yerine ikame olacak bir sistem hayal etmiyoruz. Dmoz ile Google arasında bir skalada duran, nev'i şahsına münhasır bir proje olsun. Etiketler (kelime öbekleri) ekseninde dönen, insanların katkı yapabileceği, her kelime öbeği için kaliteli tek bir sonuç üreten sistem yapalım, zamanla bir başvuru kaynağı haline dönüşsün. Hatta başka arama motorları tarafından da dikkate alınan (dmoz gibi) ciddi bir kaynak olsun. İlgin için teşekkürler ![]() FikretAkın demiş ki: Alıntı:
Fikret Akın için bir sonuç üretmiyoruz ama sahiden Fikret Akın indekslenmesi gerekenler arasında en başta mı yer alır? Bir arama motoru fikrinin iyi veya kötü olmasına Fikret Akın'ı bulup bulamaması ile mi karar vereceğiz? Ve bir de, yukarda anlattığım gibi; Google'a rakip olma iddiasında da değiliz. İlgilendiğin ve vakit ayırdığın için teşekkür ederim. |
||
|
Gönderen
MuTReFT
on
20.08.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
Arattığım tüm sonuçlar ya bulunamadı ya da dizi oyuncularının olduğu bir siteye link çıkartıyor.
Mesela Ankara diye arttığımda ; * duygu ankara *ankara fotoğraf *ankaralı turgut çıkan sonuçlar, her hangi birine tıkladığımda ; duygu ankara Duygu Ankara hakkında diziler.com sitesinde bulunan biyografi, oynadığı diziler, izleyici yorumları http://www.diziler.com/index...491 vs.vs.vs. Buna bir anlam veremedim, yukarıda sonuçları veren sitede size'mi ait? |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
fever
on
20.08.2008
|
|
|
Alıntı:
Yukarda da belirttiğim gibi bu "çok taze" bir sistem. Botumuz hala internette geziyor ve verileri toparlıyor. Bir başka yanda bu verileri işleyerek bir etiket/kelime öbeği hakkındaki en iyi siteleri tespit etmeye çalışıyoruz. Ankara kelimesini arattığınızda çıkan sonuçlar, henüz bu kelimeyle ilgili bir sonuç olmadığından gösterilen alternatif sonuçlardır. Zaman geçtikçe daha doğru sonuçlara ulaşabileceksiniz. Bir başka husus, siz arama yaptıkça web'den toplanan bilginin anlamlı bir dizgeye girmesi sağlanıyor. Arama yaptıktan sonra 24 saat içinde tekrar ziyaret ettiğinizde eklenmiş olduğunu görebilirsiniz. (Bunu garanti etmiyorum ama genelde böyle işliyor.) Yukarda sonuçları veren site bize mi ait? Hayır, organik bir bağımız yok ama evet yardım alıyoruz. Oyuncu ve dizi isimleri konusunda geniş bir veritabanları olduğundan test verisi olarak sistemimize aldık. Botumuz çalıştıkça bu veriler daha kaliteli sonuçlarla değiştirilecek. Yine bunu da ilk mesajımda belirtmiştim. İlgilendiğiniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. |
|
|
Gönderen
Burku
on
21.08.2008
|
||||||||||||||||||||||
|
İlk bakışta gözüme çarpan tasarımsal birkaç konudan bahsedeyim. Sayfanın üst kısmında bulunması gereken en önemli öğeler, menü ve arama en altta duruyor. Renkleri çok parlak kullanmışsınız. Linklere dokunmayıp default renklerinde kullanabilirsiniz.
Fikir olarak güzel. |
|||||||||||||||||||||
|
Gönderen
fever
on
22.08.2008
|
|
|
Alıntı: