Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » kisisel site

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->kisisel site<!-- google_ad_section_end -->
kisisel site
Gönderen hizir
29.07.2002
Değerlendirme
TasarımN/A
IçerikN/A
KullanışlılıkN/A
NavigasyonN/A
Yüklenme HızıN/A
0 users rated N/A% average

http://www.webdeyim.net/hizir

ie 5.5 ve üstünü destekliyor, dhtml ağırlıklı
Gönderen emremer on 29.07.2002
dmtl kismlar hos olmus eline saglik..
sadece cv deki inverse gozu tirmaliyor gibi geldi bana..
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen hizir on 30.07.2002
henuz tüm bölümler tamamlanmadığı için butona tıklayınca anasayfaya geri dönüyor, tahminen bir yada iki hafta içinde siteyi bitirmeyi düsünüyorum, yani rahatsız olduğun olay ortadan kalkacak
Gönderen emremer on 01.08.2002
sorry dalginliktan yanlis yazdigim icin yanlis anlasilmis

yuz resmi uzerine uygulanmis olan "invert" (yada difference.. hangisini kullandi isen artik)
Gönderen hizir on 02.08.2002
resimleri fazla önemsememistim aslında, dekupesine de pek dikkat etmedim, ayrıca zemin resmi (nasıl desem ki pek resim sayılmaz) fotokopi makinasıyla çekildi (kafamı koydum makinaya bastım düğmeye... çıktıya bir baktım aman allahım satan.lar halt etmis, orjinal fotokopiyi gösterdiğim insanlar tarafından direk satanist damgası yedim zaten , Photoshop ta ne kadar efekt varsa uyguladım oyle acayip birsey oldu iste
sonucta siteyi bitirince de yayına açmayacağım, su anki adresinde bırakırım belki veya resimleri ve kodlarla biraz daha oynayarak gereksiz seylerden arıtarak sitenin daha hızlı açılmasını sağlayabilirim, benim istediğim sitenin biraz elestirilmesi, cünkü siteyi açmasam bile bu sekilde uzantı bir adres olarak bırakıp cv'de dhtml için referans amaçlı kullanmayı düsünüyorum,
Gönderen Passion on 13.08.2002
kusura bakma ama çalışmanı görünce aklıma direk microbians geldi. dhtml uygulama tarzı dışında ikonun da aşırı benzerlik gösteriyor.

çalışmanın pek özgün olduğunu düşünmüyorum açıkcası. kuşkusuz saatlerini verip uğraşmışsın ama kendine has bir tat bulamadım ben.

umarım kırıcı olmadım.

iyi çalışmalar..
Gönderen hizir on 13.08.2002
tabi ki microbians etkilenmesi var zaten pencere sistemini chromlessin mantığını kavramak icin yazdım ve bunu yazarken chromlessi inceledim, ikon olayına dikkat et benzer pekçok ikon var benimkinin özelliği dik saçlı olmasıydı(kendi saclarımdan dolayı), ama bu sadece geçici su an hat sanatıyla uğrasan bir arkadasım tarafından logo hazırlanıyor, pencere icin zaten forumda bir bölüm actım chromless tarzı pencere sistemi diye ve gelistirme yapmadım o konuyu acarken amaç sadece chromlessin mantığını gostermekti, ayrıca sitede microbiansla benzetebileceğin tek sey ikon olmalıydı ki bunu bende cok benzettiğim icin yukarıda da belirttiğim gibi arkadasıma bir imza niyetine bir logo yaptırmaya karar vermistim, ama arkadasım hat sanatıyla profesyonel olarak uğrastığı için çok yogun önümüzdeki hafta için söz aldım umarım bu sefer bitirir
ve sitede kullanılan tüm dhtml kodları bana aittir, zaten siteyi yapma amacım buydu o sırada basvurduğum bir isyerine dhtml referansı olarak göstermekti, zaten yukarıda belirtmistim, siteyi uzantı adres olarak actım, kendi domainde değil, cünkü siteye devam etmeyi düsünmüyorum. Benim burda istediğim elestiri olayı resimlerle veya gorsellikle alakalı değildi, dhtml kodlarının cok ağır olduğu, bu kadar kodun gereksiz olarak siteyi ağırlastıracağı, dhtml nin yerinde kullanıldığı takdirde güzel sonuclar vereceği gibi elestiriler beklemistim zaten sitede bir tane zeminde, iki tane site görüntüsü olarak resim ve bir tane de farklı renklerde ikon var
Gönderen Passion on 13.08.2002
anlıyorum, zaten dikkat ettiysen dhtml uygulama tarzı dedim, yani; kaydırma alanı, pencere vb. evet logo farklı ama benziyor. sonuç olarak, bu tarz pencere, uygulama alanı ve logo benzeşince insanın aklı ister istemez oraya gidiyor.

ana menüde -sanırım- fotoğrafın çıkıyor, bazen onun işleme koyulmadığı oluyor. bir de yatay alanın bölümler arası hareket hızı bana yavaş geldi. ya da bende yavaş oluyor.

iyi çalışmalar dilerim..
Gönderen hizir on 13.08.2002
zaten sitenin sirkete göstermek için su anki bölümünü bitirdiğim sırada hizir.org yerine webdeyim.net de acmamın nedeni de önceki mesajımda belirttiğim gibi ikonun bana da microbiansı anımsatmasıdır, zaten chromless tabanlı bir site olunca bu yüzden siteye devam etmeyip yeni site yapmaya basladım bile (tabi biraz da XML öğrenince siteyi XML tabanlı hazırlamanın daha güzel olacağını düsündüm) ama o kadar kodu yazdıktan sonra kodları internette denemek, ve baskalarınında fikirlerini almak istedim, cünkü su an hazırladığım bir dhtml kod sitesi var, orda daha cok türklerle isbirliği yaparak türkçe tutoriallerin olacağı open source bir dhtml sitesi projem var,
yatay scroll a gelince aslında 29 pixel artarak veya azalarak gidiyor, ama ben ADSL kullandığım icin bu tür seyleri göremiyorum, zaten biraz da "site sikayet alınacak kadar yavas mı acılıyor acaba? " sorusunun cevabını merak ediyordum.
Gönderen stNonStop on 14.08.2002
yaa aşağıdaki status barı izlemekten başım döndü...

tabi internet bağlantımı da sömürmesi biraz gıcık oldum

Sonunda yüklenmedi ve kapattım. Herhalde script kısır döngüye girdi. Çünkü hep aynı resim dosyasını yüklemeye çalışıyordu.

Bu arada inter-networks daha önceden tanıdığım ve kapanan bir şirket,in ismiydi sanki ??????
Comment

Etiketler

site , kisisel

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 11:29.