Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Site Analiz(i) » Tasarım Aşamasındakiler » Kisisel sitemin ilk taslagi

Comment

LinkBack Review Tools
<!-- google_ad_section_start -->Kisisel sitemin ilk taslagi<!-- google_ad_section_end -->
Kisisel sitemin ilk taslagi
Gönderen DigiMan
14.08.2002
Değerlendirme
TasarımN/A
IçerikN/A
KullanışlılıkN/A
NavigasyonN/A
Yüklenme HızıN/A
0 users rated N/A% average

Eski tasarim baymisti ama uzun zamandir firsat bulamiyodum yeni biseyler yapmaya. Tatilde biseyler karaliyim dedim; eglencelik bir calisma oldu benim icin. Kisisel oldugu icin kendi resimlerimi felan koymaktan cekinmedim saga sola, umarim abes durmamistir.

Browser ve cozunurluk testleri yapamadim. Zaten saga dogru scroll olayi var, her cozunurlukte var yani o olay; degisiklik olsun dedim. Butun sayfalar aktif ama icerikleri zayif genelde, taslak oldugu icin.

Yorumlarinizi bekliyorum, ona gore degisiklikler yapip bitiricem siteyi insallah

Site burada
Gönderen emremer on 14.08.2002
yana kaymasi garip olmus..
illa yana scroll olacaksa yukarda olabilir bence..
renkler hos..
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Gönderen soul on 15.08.2002
Yana kaymasından başlayayım;
trend takip ediyorsun diyecektim ancak yaklaşık bir sene geçti yana kayma sihteler biteli. Sanatsal açıdan diyeceğim, bence güzel olmamış, kullanılabilirlik ise felaket düşmüş.

Eğer illede kullanacağım dersen iframe veya bildiğimiz frame kulan derim. Çünkü 1280 ile bakıyorum ve alt kaydırma çubuğu çook uzak.

tablolardaki yazıların paddinglerini ayarlarsan iyi olur yani sağ-sol boşluklar olsa.

mesela <td style="padding:2px"> gibi bir şeyler desen. Daha okunaklı olur en azından ve daha da estetik.

Resimlerin ve coverların üzerilerine tıklanabilse daha iyi olur.

Renk tonlamasına da farklı renkler katılabilir.

Son olarak tuhaf su / balık ta bayağı orjinal olmuş.

Sitede en beğendiğim şey sağ taraflarda bulunan ablanın resmi. Çok hoş bir çizim sen mi çizdin acaba ?
Gönderen DigiMan on 15.08.2002
Yok yok, web trendleriyle felan akali degil durum Icimden geldi sadece. Ben de 1280 kullaniyorum zaten, planlarima gore bazi sayfalarda daha da uzuycek scroll bar malesef...

Kullanislilik acisindan ben de iframe ya da frame kullanmayi dusundum ama o zaman da site analiz(i).com'la benzerlikler kurulacak diye cekindim dogrusu.

Okunabilirlik icin cell padding iyi olur, haklisin.

O guzel resimler, uzun zamandir hayran oldugum Hed Kandi'nin CD kapaklarindan uyarlama. Bayagi ugrastim ustlerinde (bazel kol felan ekledim, ya da saclari degistirdim vs) ama sonucta salt benim cizimim degiller; o kadar sanatsal yetenegim yok.

Scroll bar'in yukarda olmasi nasil saglaniyo bu arada? Solda olmasi icin gerekli kodu gormustum biyerlerde, ama yukarda? Gerci solda olmasini saglayan kodda bir kelimelik degisiklik yeterli olucak gibi ama dur bakalim
Gönderen stNonStop on 15.08.2002
Yana doğru scroll olayı baya zorlaştırıyor. Ama alt alta olsa nasıl sonuç çıkardı onuda bilemiyecem. Buttonlar ise biraz daha iyi olabilirdi herhalde. onun dışında güzel bir çalışma bence...
Gönderen DigiMan on 17.08.2002
Biraz degistirdim, frame felan koydum mevzuya gelen elestiriler sonucu...
Gönderen DigiMan on 19.08.2002
Bu kadar mi yorumlar? neyse, bitince site analizine koyarim artik...
Yorumlar icin tesekkurler. Biraz buruk bir konu oldu benim icin ama neyse
Comment

Etiketler

taslagi , ilk , sitemin , kisisel

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 10:57.