|
|
#62 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
her ne kadar forumda yeni olsam da bende yazayım dedim biraz düşündüm ve ortaya çıkan tblo :
* veletken yani hayatı toz pembe görürken elektronik müh. olmayı isterdim ve bulabilidğim tüm elektronik araçları - kumandalı araba , radyo v.s. - açıp parçalayan biriydim. * ilk okulda bir arkadaşımın evinde bilgisyarı tanıdım ,5 yıl bilgisayara hasret ve hayalini kurarak yaşadım en sonunda 5 yıldır biriktirdiiğim harçlık + destekle bir bilgisayar aldım ( p 133 ) * quake hariç hiçbir oyuna meraklı olmadım * bilgisayar uğruna kız arkadaşlarımı ektiğim, darıldılar ve çoğuyla ayrıldık açıkcası pek başarılı olamadım kızlar konusunda ama ne yapayım bilgisayar daha çekici geliyodu * ilk programımı delorie c comp. ile yazmıştım, ekrana hoşçakal dünya yazıyodu ! sanırım bunalımdaydım c ile kasmanın beni aşacağını ve konsol uygulamalarının ileride pek işe yaramayacaını düşündüğümde - ki orta 3 teydim ve Linuxu tanımıypordum - c yi bırakıp pascal ı sıçrama tahtası olaraak kullanıp visual pascala yani delphi ye yöneldim. * Önce cgi/perl ardından ASP onunda ardından PHP öğrebdim ve ööğreneye devam ediyorum ( Teşekkürler Hakkı Öcal , onun sayesinde konuya giriş yapıp ilerketebildim) * Berbat bir lise hayatım oldu , tabi olur geröi ertesi gün 2 tane yazılı var sen oturmuş bilg. karşısında sabahlıyosun * bilgisayarı ilk kullanmaya başladığmdan beri ekrana bakarak yazamam evamlı klavyeye bakarım hızlı yazarım belki ama baya hata yaparım * Her ne kadar en olarak oran azalsada enine be boyuna biriyim, hiç kurtulamadığım beden ise XL ama ben bunu seviyom .. * Lise 3 te 7 tane zayıfım vardı , bunalımdaydım neyse hepsini uzatmadan verdim ve bu arada bunalımdayken manyak bir şekilde kod yazdığımı fark ettim. * Yazarken farkettim ben 4 yıldır bunalımdaymışım. * Lisede aynı sınıfta olduğumuz bir kızdan hoşlandım , kız belki güzel değildi ama bence hoştu sanurum önemli olan o. Neyse bilgisayara olan merakım yüzünden bir gün ayrılacağımızı bildğimden bir türlü kıza açılamadım.. * bilgisayar bana çok şey verdi belki ama bendende çok şey aldı. Şu anda liseyi bitrdim ve üni. ye hazırlanıyorum mümkün olduğu kadar uzak dırmaya çalışıyorum bilgisayardan. * 2 yıldır linuxla uğraşıyorum , internet Café lere linux kurulacağı ve insanların bilgisayarda oyun oynamaktan yada alemin salak kızlarıyla yada kız taklidi yapan vatandaşlarla ilgilenmekten çok bilgisyarı bilgi amaçlı kullanacağı günü özelemle çekiyorum * Daha adam gibi bilgisayar kullanamadığı halde nuke attığını sanıp yanımda zıplayıp duran labunyaya kafa atmak istiyorum ama yapamıyorum artı olarak yavaştan ekrandakileri okuduğunun farkındayım ama olsun okusun belki aklı başına gelir * Nedendir bilinmez aklıma dershanedeki bioloji hocam geldi aslında nedeni var, hayır nedeni seksi güzel vs olması değil. Nedeni verdiği testleri devamlı kontrol etmesi ve onun sayesinde bahane bulma yeteneğimin gelilşmesi ! Testini neden yapmadın yada neden uyuyorsun ? hala uyanamadınmı diip daha doğrusu bağırıp bir anda yerimden sıçramama neden oduğunda - birzcık manyaktır biz aramızda kendisine Hitler , Sabuncu gibi çocukca gibi gözüken ama özde haklı isimler takarız , umarım burayı okumuyodur yada okuyodur banane yaw - ne diye bilirim ? Hocam bilgisyarın başında sabahladımda , ihtiyacım olan bir modülğün yüklü olmadığını gördüm ve sabahın 5 inde oturup kernel derledim daha sonra bizimkiler durumu çakmasın die ölesine yattım , yarım saatlik uyku ve 3 bardak aşırı koyu ve şekersiz kahve ile ayakta duruyorum diyememya? * Cuma günü FDD 7 die bir test var v eben hala çalışmadım .. Neden ? Güsel bi soru neden ? neden? neden? aklıma gelenleri sıraladım sanıırm çok boş oldu ama olsun. bilgisayarı adam gibi kullanabilen / kullandığını sanan topluluk içinde olduğum için mutlumuyum yoksa mutsuzmuyum bilemiyorum çünkü derste yada testte sorulan basit bir soruyu o anda bir kod parçasını düşündüğüm ve kıyıya köşeye birkaç satır karaladığım için cevaplıyamadığım çok oldu ve bu yüzden salak olduğu tesçilli olan elemanlar bilmem kaç küsür puan aldığında canım sıkılır bildiğim çin işkencelerini uygulamak isterim ama yapamam , yorulamam onlar için. Neyse işte böle bu arada hala yazım olayını düzeltememişim ama olsun düzeltiriz.. |
|
|
|
|
|
#63 (permalink) |
|
ahah ne güelmiş bu yaaff. daha önce niye görmedim.
İlkokula başladıktan 2 gün sonra okuldan sıkılıp kaçan, ortaokul maçlarından sonra disipline giden, lisede okul basan. üniversiteden kovulan, akerdeyken firar eden tv sevmeyen, oyun Diablo, quek, age of, moha, oynamıştım. fakat çok uzun zamandır oyun oynamıyorum. yemek seçmeyen. çok borcu olan, yazları şehir içinde çıplak ayakala yürümeyi seven (herzaman değil) fotoğrafı seven, işten eve evden işe giden kendi halinde nefen alan bir varlık işte hangi tür müzik dinlediğimide söylemiyim. öyle herşeyimizi öğrenmeyin canım
|
|
|
|
|
|
|
#64 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#66 (permalink) |
|
*Karakutu, comodore (böyle mi yazılıyordu), amiga ile pixellere dalınır
*Ortaöğretim boyunca bilgisayara yakın olmak için her türlü bahane uydurulur *Photoshop keşfedilir *Photoshop teknikleri search edilirken Luna.ch bulunur luna.ch den zoque linkine tıklanır. Foruma üye olunur bazı konularda vizyon değişir. *Meslek yanlış meslek yönlendirilmesine kurban olunduğu anlaşılır binbir küfür edilerek son anda güzel sanatlara yönelinir. * ilk deneme başarısızdır. ikinci için deli gibi çalışılmaktadır. *Deli gibi çalışmaktan artık bilgisayar ve ps neredeyse unutulur sadece kalem ve kağıt vardır *Bir zoque ci olarak yapılabilen tek şey ara sıra ps ve smalltalk bölümlerinde ona buna laf atmaktır. *strategy ve frp hastasıdır *Cızırtılı müzik dinler *tuvalette en az 20 dakika geçirir.(dergi, kitap, deterjan tarifi,... ıvır zıvır burada elden düşmez okunur yutulur öğrenim her yerde devam eder) *devam eder...
|
|
|
|
#67 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
kütüphane yaptırcam ben yakında
|
|
|
|
#68 (permalink) | |
|
Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
|
Re: Klasik zoque tiplemesi
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#69 (permalink) | |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Alıntı:
![]() Lisedeyken staj yaptığım şirkette programlama ve tasarım konusunda aşmış bir abimizin yardmıyla tasarım öğredim. Intranet ortamında çalışanlara tasarım yapmaya başladım. Daha sonra üniversiteye başladım ve ikinci öğretim olarak öğrenim görüyorum. Gündüzleri part-time bir firmada web tasarımcı olarak çalışıyorum. Hafta sonları da freelance olarak aldığım işlerle ilgileniyorum. Ayrıca üniversitenin müzik topluluğuna üyeyim ve bu konu ile ilgili organizasyonlara ve etkinliklere katılıyorum. Aktif bir sosyal hayatım var, pek evde durmam. Güzel yemek yaparım ![]() Tasarım, programlama, programlama dilleri ile ilgili sempozyum gibi etkinlikleri olabildiğince takip ediyorum. FRP ve mizah içerikli kitapları okumayı severim. Tasarım yaparken ilham gelsin diye death metal müzik dinlerim ki etrafımdakiler gürültüden beni yalnız bıraksınlar diye
|
|
|
|
|
|
|
#70 (permalink) |
|
Lisedeyken okulu asıp okeye - kız tavlamaya gider..
Orta son sınıftan beri programlama ile uğraşır.. Televizyonla hiç işi olmaz (kaliteli programlar çıkmadığı sürece) Özgün müzik - halk ve türk sanat müziği dinler, arada türkçe rock yaptığı da görülmüştür. Çok nadir yabancı slow dinler. Popüler kültürden ve koyunluktan nefret eder..
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!