Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Kullanıcı Hizmetleri » Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor » Zoque ile nasıl tanıştınız ?

Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor Okuyor ama yazışmalara bir ucundan katılamıyorsanız, kendinizi tanıtarak başlayabilirsiniz...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 09.04.2004   #81 (permalink)
dirtyrider

dirtyrider's Avatar

Yer: istanbul
Re: Zoque ile nasıl tanıştınız ?

2000-2001 yılı içinde olabilir tam hatırlamıyorum fotoğrafçılıkla ilgili birşeyler arıyodum ve ilk kez böylece karşılaştım.Arada bi seyredip çıktığım bir ortamdı. @Soul ün Zoque ile ilgili positif yorumları da nedense bana pek işlemedi kısmet değil ya bi türlü üye olmadım. Bir ara üyeliğe niyetlendim ama üye alınmıyordu bir kaç defa böyle denedim olmadı. Aradan yıllar geçmişti ki yine @Soul ile bir muhabbette zoque konusu açıldı ve sen neden üye değilsin dedi. Hakkaten ya ben niye üye değildim. Geç ve güç bir üyeliğim oldu.
Bu az ama öz olayı hala seyrediyorum. Çünkü gerçekten konusunda uzman arkadaşlar var ve izleyip bişeyler kapmak düşüyor o da anlayabilirsem. Asıl ilgi alanım güvenlik olmakla birlikte hayranlıkla takip edip gidiyoruz işte. Bir de sağolsun arkadaşlar böyle piksel,code,zoom vs. dışında bir konu açarlarsa entry giriyoruz Bu entry de vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.04.2004   #82 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169

Alıntı:
maver tarafından gönderilen mesaj:
Merhabalar,

Bugün zirve'de aklımıza gelen bir konuyu buraya taşımak istedim..
Herkesin zoque ile bir tanışması vardır mutlaka, siz nasıl tanıştınız ?

Eylül 1999'da kaydedilen zoque.com ne zaman açıldı, forum ne zaman aktif hale geldi. Cihangir'in üyelik tarihine göre Ekim 2000 olarak gözüküyor forumun başlangıcı.

Bu tür bilgilerin yer aldığı bir sayfa veya konu var mı ?
Yaptığım aramalar sonuçsuz kaldı.
baslangic tarihi olarak 27.02.1999'u bir kenara not almisiz. domain alinana kadar bircok subdomain ve bedava web alani veren firmalar arasinda gidip geldik. 20 eylül 1999'da zoque.com'u almisiz. forumu ise universite hesabima kurup calistirdigimi hatirliyorum. o zamanlar zoque.com bulunduruldugu hostta bir sürü problemler yasadigimdan forum baska bir adreste calistirmak zorunda kalmistim.

ilk kullandigimiz skript versiyonu robboard'du. sunucudaki ilk mesajin olusturulma tarihi 24 ocak 2000 olarak görülüyor. (universite hesabim hala daha durmasina ragmen, sunucuda o zamandan bugüne bir takim degisiklikler yapildigindan hicbir script calisir durumda degil). luna.ch altinda baska bir forum (luna phostoshop formu) daha yer aliyordu. bir süre 2 forum birbirine paralel gitti. zaten iki alana katilim gösteren kisiler de ayniydi. o zamanlar herhangi bir üyelik sistemi olmadigindan yasanan bir takim problemler yüzünnden üyelik sistemi kullanan bir forum programina gecme ihtiyaci duyduk. 2 site altinda yürüyen forumlarin birlesmesiyle 6 mayis 2000'de ubb'ye gectik. 15 ekim 2000 tarihinde de forum versiyonunu php ve mysql tabanli vbulletin'e aktardik.

Alıntı:
scottjr tarafından gönderilen mesaj:
bazen sanki o 2000li yılları, toplam 150 kişilik grup içindeki daha samimi ve gayriresmi diyalogu özler gibi oluyorum, malum hiç bir şeyin eskisi kadar tadı yok
kim özlemiyor ki o zamanlari eglence kaynagimiz dotintro vardi, neredeyse herhafta calinti sitelerle foruma konu olan webamca vardi. galiba calinti siteler diye yeni bir forum bölümünün acilmasina da bizzat ön ayak olmuslardi. zaten calinti sitelerde her yeni konu forumun yerinden oynamasina sebeb oluyordu sanirim. neredeyse herkesle bir defa tastismis olan -unlucky-azil vardi hala daha var da kimseyle tartismiyor artik. tartisma deyince bizlerinde su anki kadar sessiz ve sakin insanlar olmadigimizi hatirliyorum güzel günlerdi iste.

arada ufak calkantilar yasadiysakta su an itibari ile cok güzel bir paylasim ortami olusturdugumuzu düsünüyorum. bu ortami degerli ve farklil kilan cok sayida katilimcimiz var.tabii en güzeli forum üzerinden kurulup gercek hayata da yansiyan arkadaslik ve dostluklarimiz var. umarim bu sekilde de devam ederiz. bu vesile ile bu ortamin olusturulmasina yardim eden, emek veren, katilim gösteren herkese cok tesekkürler

bu arada scottjr benim forumdan tanistigim ilk kisi olur. allahtan hepsi öyle degil

@powerkan: su an icin elimde ne yazik ki ss yok, fakat bir sekilde elimdeki back up cd'lerinden birseyler bulursam sana gönderecegim.
cihangir şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.04.2004   #83 (permalink)
nikita

nikita's Avatar

2000 senesiydi, zoque.forum'u ilk kez bülent boz'un sitesinde görmüştüm, "hoş bir mekan" diye tanıtılıyordu
o zamanlar tasarıma merak sarmıştım, ben de bi deneyeyim diyerekten... artık uğraşmıyorum, bana göre değilmiş onu anladım zaman içerisinde...

hala sık sık takip ediyorum ama özellikle yeni siteleri öğrenme merakından, arada bir de small talk...
Old 14.04.2004   #84 (permalink)
Coach

Coach's Avatar

Alıntı:
pixage tarafından gönderilen mesaj:
Yakın dostum Coach foruma aktif üyeydi, bir gün onunla öylesine bir uğradım, bir dahada çıkamadım.
Allah çıkartmasın diyorum
Alıntı:
Coach sayesinde ilk tanışmam yıl 2000 idi o zamanlar siteye verdiğim mail serverinin değişmesi nedeniyle yeniden üyelik işlemlerine başladım.coach ise artık görünmüyor.ee çocuk ders çalışıyodur herhalde.burdan benim mesajımı okursa aramıza geri çağırıyorum tekrar.
Vayy bee! Bu günleride mi görcektikk? cengizcetin Zoque'da oynuyor... adama zamanında dedikk.. "gel.. gel.. gel.." diye ama dinletemedik. Şimdi burda çıktı karşımızaaa...

arkım pixage'i zaten biliozzz... çıkmazzzz... çıkması için zoque'nun kapanması lazımm.. (töbee.. ne diomm. çarpılcam şimdi..... )

bu aradaa ne dersi yahu..! ders çalışan yok..! projelerden kafa kaldıramıyoruz..

----
ben nasıl tanıştım?
2000 (-2001) yılında siteye zırt pırt girip çıkıyordumm.. kendi sitesine zoque'nun bağlantısını koyan bir vatandaşın web sitesi sayesinde girmiştim.. (çok özür; siteyi hatırlamıyorum. çünkü her alakalı sitede zaten linki vardı) ama bi türlü üye olma şansına erişememiştim.. 2001'de ki üyelik ile başım göğe ermişti..

herkeze bol bol başarılar.. yakında görüşmek üzere..
Old 14.04.2004   #85 (permalink)
Gildor

Gildor's Avatar

Yer: Eskişehir
Görsel: 1

PS tutorial ı arıyordum, baktım luna.ch, sonra linke tıkladım zoque.com baktım forum varmış onada tıkladım. Sonra soru sorunca cavap aldım, sordum aldım, sordum aldım. Müptelası oldum.
Uzun zamandır pasif olarak takip ediyorum bilgisayardan eskiye göre çok uzaklaştım. Şimdi yeni yeni ısınmaya başlıyorum.
Old 28.06.2004   #86 (permalink)
sessiz

sessiz's Avatar

Yer: İstanbul

Gildor aynı şekilde tanışmışız zoque ile bende PS tutorial'i arıyordum,luna.ch'ye girdim baktım zoque yazıyor,tıkladım link'e.aaaa forum hemen üye olayım dedim.o gün bugündür takip ediyorum yazıları ama nedense kendim hiç yazmıyorum.
Old 29.06.2004   #87 (permalink)
dziner

dziner's Avatar

Yer: Melbourne

Tamamen arkadas tavsiyesi. Tasarim islerine merak sarinca arkadasin biri dediki git zoque.com diye bi yer var orda cok yardimlasma dayanisma var daha kolay kaparsin olayi dedi bende bi deniyim dedim kayit islemlerinde biraz zorluk yasamistik cunki o siralarda gecici bir sure icin uye alimi durdurulmustu ama sabirli bir sure bekleyisten sonra tekrar uye alimi basladigini ogrendim ve direk uye olmustum. Su ana kadar girdigim forumlarin hic birinden burdaki kadar memnun kalmadigim icinde halen burdayim.Dunyanin bi ucunuda bile olsam burdaki dayanismanin bir parcasi olmak cok guzel bir duygu.
Old 30.06.2004   #88 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Konuyu bölmeden araya girsem bu konunun aynısı bir defa daha açılmıştı ama arşivlerden bulamadım, bulabilen varsa oraya da bir link ekleseydik, yada konuları birleştirseydik güzel olurdu.
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 30.06.2004   #89 (permalink)
Çirkin

Çirkin's Avatar

Yer: Karadelik

Ceviz.net aracılığı ile tanıştım.
Çirkin şu an çevrimdışı  
Old 30.06.2004   #90 (permalink)
erguven

erguven's Avatar

Yer: Edirne

Zoque ile 2001 yılında tanıştım... BBoz abimin linklerinde dolaşırken Zoque ile tanışmıştım... foruma da oradan ulaşmıştım... şimdi de çıkamaz olduk işte
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896
erguven şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler
tanistiniz , nasil , zoque

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen