Zoque.Forum
»
forum üyeleri kendilerini tanitiyor
|
| Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor Okuyor ama yazışmalara bir ucundan katılamıyorsanız, kendinizi tanıtarak başlayabilirsiniz... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#101 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: forum üyeleri kendilerini tanitiyor
Adım; Sefa Nuray.
İstanbulda ikamet ekmekle beraber Çanakkalede Sanat Tarihi okumaktayım. web tasarımı konusunda meraklıyım ve kendimi bu konuda sıfırdan başlayarak geliştirmeye çabalıyorum. |
|
|
|
|
|
#102 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhaba ben Gökhan,
Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bu sene kazandım, şu an hazırlık sınıfındayım. web tasarımı ve programlama ile ilgiliyim ancak daha acemiyim. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. |
|
|
|
|
|
#104 (permalink) |
|
Yer: Houston
|
Herkese Merhaba!
Forumla tanışmam Google vasıtası ile oldu. Yukarıdaki Türkçe'nin doğru kullanımı ile alakalı uyarı yazısını görünce bir anda aklıma geldi. Aylar önce forumda bir konu ile alakalı yazılanları okuyordum. Sanırım freelancer çalışma ile alakalı idi. Kendi kendime "burada üslup ne kadar seviyeli ve Türkçe oldukça düzgün kullanılıyor" demiş, biraz da şaşırmıştım. Bu yazıyı okuyunca sebeb-i hikmetini anlamış oldum. ![]() Faydalanmak ve faydalı olmak dileğiyle. |
|
|
|
|
|
#105 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Kadir GÜNAY Antalya' da yaşıyorum fakat İstanbul' a kaçma planları geliştiriyorum
96 yılında başlayan bilgisayar serüvenim 2001 senesinde MCSE (Sistem Mühendisliği) eğitimi almakla devam etti. Daha sonra yaşadığım yerde bu alanın kısıtlı olduğunu gördüm ve web tasarım alanına yöneldim. Yaklaşık 2 senedir web siteleri tasarlıyorum ve yönetiyorum. freelance olarak çalışıyorum. Çalışırken sürekli Pink Floyd dinliyorum. Zoque forum' u daha önceleri takip ediyordum fakat ne oldu ne bitti uzunca bir süre ara verdim ama yeniden geldiğim için çok mutluyum. İlgi alanlarımın başında açık kaynak kodlu CMS yazılımlar bulunuyor. Özellikle Wordpress ve Joomla ile çok haşır neşir oluyorum. Bunların yanında HTML, CSS az da olsa PHP ile kendimce bir şeyler yapıyorum.
|
|
|
#106 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Hakan Demirel // Ankara
Liger Bilişim Hizmetleri olarak ankarada web tasarımı ve grafik tasarımı üzerine hizmet veriyorum. PHP, MySQL üzerine çalışıyorum. 4 yıl özel bir şirkette bilgi-işlem müdürü olarak çalıştım 1 sene freelance takıldım ondan sonra kendi şirketimi açtım. Yaklaşık 8 yıldır bilgisayarlar ile son 5 yıldır web siteleri, son 2 yıldırda grafik tasarımı ile haşır neşirim. Son 4 yıldır kendi forum sitemle ilgileniyorum. Heavy Metal dinleyicisiyim, basketbol hastasıyım. Zoque'da olmaktan mutluluk duyuyorum. |
|
|
|
|
|
#107 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
İlk 3-4 mesajı okudum da kullanıcı profillerinde bilgisayar ve web tabanlı meslekler ağırlıklı. Fazla detaya inmeden ben de kendimi kısaca tanıtayım o zaman.
29 yaşındayım. Bursa'da bir devlet bankasında Krediler Servisi'nde çalışıyorum. Bekarım. Uzun bir süre için de bekar kalmayı düşünüyorum. Son bir ay öncesine kadar internette en büyük zevkim, film indirmek iken artık işten gelip yatan biriyim. Bu nedenle dinlenmek istediğimde burası, sığınabileceğim bir liman olacak.
|
|
|
#108 (permalink) |
|
Bu konuyu her yeni mesaj eklendiginde goruyor ve ben ilk baslarda yazmisimdir diye dusunuyordum. Az once ne yazmisim acaba diye bakmak isterken mesajimin olmadigini farkettim.
1976 Gaziantep dogumluyum. Lise bitene kadar Gaziantep disina cikmadim. O doneme dair tek soyleyebilecegim resim cizmeye ilgili oldugum. Henuz ilk okula baslamadan evde sandalye ve duvarlari karalamami milat olarak alabiliriz Bir de ortaokulda resim ogretmenim Tulin Ercan'in surekli bana resim kagidi ve boya kalemleri alip beni resim cizmeye tesvik etmesini hatirliyorum. Sonra yine kendisinden soz edecegim. Lise bitene kadar ne bilgisayar ne de resim ile ilgili gelecege dair hicbirsey yoktu aklimda. Ilk kapagi attigim Ankara Universitesi Cankiri Meslek Yuksekokulu'na 3 yil devam ettim. 3. yil sonunda okulda ulkucu ogrencilerin ve dinci ogretmenlerin baskisi sonucunda orada bulunmamin anlamsiz oldugunu dusunmeye basladim. Buna tesedufen resim sergisini ziyaret ederek karsilastigim resim ogretmenim Tulin Ercan'in resimle ilgili birseyler yapmadigim icin serginin ortasindan beni azarlamasi da eklenince okulu birakip farkli bir yone gitmem gerektigine karar verdim. Burada resim ogretmenimle tekrar karsilasmis olmam benim icin ciddi donum noktalarindan birisidir. Okulu biraktiktan sonra bir arkadasimin hadi Izmir'e gidip yerleselim diye gaz vermesi sonucu 1996 yilinda Izmir'e geldim ve kendisi bir donem 9 Eylul Guzel Sanatlar Fakultesi'nde ogretim gorevlisi olarak bulunmus olan Nuri Sezer'e ait NS reklam Ajansi'nda grafikten cikan islerin kagit-baski-mucellit gibi asamalarini takip etmek uzere calismaya basladim. Bilgisayarla ilk tanismam da o donemde oldu. Bos zamanlarimda ajanstan cikan isleri yeniden tasarlamaya calisir, anlamadigim yerlerini calisan arkadaslara sorardim. Is disindaki donemde de karakalem cizim ile resim bolumune hazirlanirdim. 1 yil gecmeden baska bir ajansta grafik tasarimci olarak calismaya basladim. O zamanlar Corel Draw ve Photopaint kullaniyordum. Photoshop henuz cok karmasik ve zor geliyordu benim icin. 9 Eylul Universitesi Buca Egitim Fakultesini kazanabilmek icin 3 defa sinava girdim ve bu 3 yilda grafik tasarimci olarak biraz yol aldigimi soyleyebilirim. 1999 yilinda okula girdikten sonraki 1 yil icerisine once tembelligim, sonra da okulda gececek 4 yil yerine edinecegim is tecrubesinin benim icin daha iyi olacagini dusunup okulu biraktim. internet ile tanismam da ayni donemde 2000 yilinda olmustur. Baski islerinde hatanin telafisinin maliyetli ve stresli olmasi internet uzerinde tasarim bana daha ilgi cekici gelmeye basladi. Zoque forum ile tanismam da ayni donemde olmustur. Ilk olarak 2000 yilinda Onar internet Hizmetleri'nde calismaya basladim. Is disinda fotografla ilgilenmek istiyordum ve ilk makinem Canon EOS 1000F'i de bu donemde bir fotografciya yaptigim web sitesi karsiliginda almistim. 2003 yilinda Izmir'den Istanbul'a yerlesene kadar burada calistim. 2003 yilinda LuckyEye'da calismaya basladim ve bu donemde Istockphoto ile tanistim. 2005 yilindan itibaren kendi calismalarim icin cizdigim ikonlari ve o donem hatiri sayilir dijital fotograf makinelerinden olan Sony F717 ile cektigim fotograflari siteye gondermeye basladim. 2006 yilinda iStockphoto ve fotografcilik web tasarimindan one gecti ve LuckyEye'dan ayrilip butun zamanimi ilustrasyon ve fotografa ayirmaya basladim. Ayni donemde Moskova'ya yerlesmeye karar verdim. Halen Moskova'da yasiyorum ve fotografcilikla ugrasiyor, cok yogun olmasa da web sitesi tasarimi yapmaya devam ediyorum...
|
|
|
|
#109 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Forum üyeleri kendilerini tanitiyor
Adım: Ilker Turhan
Istanbulda ikamet etmekeyim. web tasarım, grafik ve multimedia ile yakından ilgiliyim. Kendime Ait birde portfolio sitem var. reklam olmaması için yazmıyorum. flash, Actionscript, XML dillerine hakimim.. Zoque'de olmaktan mutluluk duyuyorum... Mesaj ilkerturhan tarafından 08.04.2008 (23:31) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#110 (permalink) |
|
Yer: Afyonkarahisar
|
Merhaba;
Gerçek ismim, Serkan. 10 yıldır müzikle uğraşıyorum. Şu sıralar, elektronik ses alt yapısı ile hazırlanan müzik tarzlarında producer olarak görev almakta ve kendi prodüksiyonlarımı hazırlamaktayım. Müzikten kalan boş zamanlarım da (kısıtlı da olsa) görsel çalışmalara yöneldiğim için site hazırlamak konusunda da bilgilerimi pekiştirmek ihtiyacı hissettim. Öğrenip, paylaşabileceğim her bilgi benim için değerlidir. Gerçi, "Zoque" da ne kadar bir bilgimi paylaşabilirim web hakkında bilemiyorum, ancak, teknik bilgim bu foruma üye bir çok kişiye göre yok. Ben görsel olarak ifade edebilirim çalışmalarımı.. Bir merak, bir hobi oldu.. Teşekkür ederim. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet |