Zoque.Forum
»
forum üyeleri kendilerini tanitiyor
|
| Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor Okuyor ama yazışmalara bir ucundan katılamıyorsanız, kendinizi tanıtarak başlayabilirsiniz... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: forum üyeleri kendilerini tanitiyor
Selam,
Bendeistiyorum.com sitesinin kurucu ortaklarındanım. Aynı zamanda bir yazılım firmam var. Son 8 senedir üniversite öğrencisiyim, Beşiktaş'ta oturuyorum. Buraya başka ne yazılır onu düşünüyorum şu anda. Php ve Mysql,Html,Css,Photoshop konularında bilgiliyim. Efendime söyliyim. Site Analizi bölümünde Bendeistiyorum.com 'u yazmak istiyorum ama demin yazdırmadı. Onun nedenini araştırmaktayım, bulucam işallah. Yardım etmeyi severim, büyükleri sayarım, bende bir insanım ![]() |
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
6 yaşımda DOS'tan oyun açabilmek için öğrendiğim komutlar sonradan bayağı bir eğlenceli gelince -ki o arada baktım ki Windows diye de bir şey var- bilgisayarla haşır neşir olmaya başladım. 10 yaşımda miyop gözlüklerimi taktım ve 12 yaşında HTML kodlamaya başladım. Sonradan XHTML & CSS'le tanıştım, hala da seviyeli bir beraberliğimiz var.
Şu anda gözlerim 7,5 ve 6,75 miyop ama olsun napalım? Küçük yaşta başlamamın avantajı olarak sadece Notepad kullanarak bir web sitesini kodlayabilirim. Bu özelliğimle çok da gurur duyarım. ![]()
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhaba adım Sinan - 18 yaşındayım,
97 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştığım, aradan 1 sene geçtikten sonra nedir bunun mantığı ile çıktığım yolda kendimi bilişim teknolojilerinde hayat bulduğumu anladım, ilerlemeye devam ettim. Geocities ve kolayweb ile ilk sayfalarımı oluşturmaya başlamıştım hala unutmam o günleri ![]() Şuanda Beşiktaş'ta bir web tasarım ajansında interface coder olarak çalışıyorum... Aynı zamanda öss ye hazırlanıyorum inş. olacak saygılarımla... Mesaj css tarafından 24.03.2007 (17:51) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İsmim Tuğrul TOPUZ, Çanakkale'de oturuyorum. 18 yaşındayım.
Bilgisayar hayatım farkında olmadan 8 yaşında ATARI ile oyun oynayarak başladı. Programcılık hayatım ise 9 yaşında oyunlardan sıkılıp ATARI'nin farklı yanlarını merakla incelerken, siyah ekran üzerinde beyaz renkle "4030 Bytes Free." yazısı ve altında yanıp sönen imleci gördükten sonra başladı. Programlamaya ATARI'deki GBASIC adlı yorumlayıcıda BASIC dili ile başladım. O zamanda internet kullanımının yaygın olmaması ve bilgisayara sahip olmamamdan dolayı, BASIC hakkında elimde olan tek kaynak olan Milliyet gazetesinin verdiği Bilgisayar Ansiklopedisi adlı kitapdaki basit konuları öğrendikten sonra başka kaynak bulamamamdan dolayı ortaokul dönemimde bu uğraştan uzak kaldım. Ortaokul dönemimi bilgisayardan uzak geçirerek bitirdikten sonra hayata dönüş, Meslek Lisesi'nin Bilgisayar Bölümüne başlamam ile oldu. Kendi bilgisayarıma ilk olarak Lise 1 in yarı dönem sonunda sahip oldum. Bu dönem bir üst sınıfa QBASIC dili hakkında tüyolar vermekle geçti. 10. sınıf öğrenimimi İstanbul'da Tuzla Teknik Lisesi'ne geçerek devam ettirdim. Burada geçen ilk senemde, Temel Elektronik ve Digital Elektronik konularını, QBASIC dili ve bunun sonrası Visual Basic dilini öğrenmek ile geçti. 11. sınıf Endüstriyel Elektronik, Paket programlama olarak Labcenter Electronic Proteus,HTML , Pascal ve basit seviyede C dilini ve Microchip PIC mikrodenetleyicisini görerek geçti. HTML'i öğrenmem beni web konusunda tetikledi. Buna bağlı olarak kendi çabalarım ile Javascript, JScript, VBScript ve CSS öğrendim. Daha sonra dinamik sayfalar ilgimi çekti ASP'nin nesne yapısını öğrendikten sonra, Mevcut bildiğim betik dilleri ile ASP kodlamaya başladım. Bu süre içerisinde COM u öğrendim. Yaz tatilini sırf bu işlerle uğraşarak ve basitçe PHP yi öğrenerek geçirdim. 12. sınıfta da C dilini basitçe gördükten sonra C# diline başladık. Mikrodenetleyici programlasını Asembler öğrenerek yapmak, hızlı çalışmalar gereken zamanlarda yavaşlattığı için alternatif derleyici arayışına girmiştim. Bunun sonucunda mikroC derleyicisini keşvettim. Bu beni C dilini tamamen öğrenme konusunda tetikledi. 2~3 günlük kısa bir dönemde Ansi C yi öğrendim. Şu anda Tuzla Teknik Lisesinde 12. sınıf öğrencisi olarak öğrenimimi devam ettirmekteyim. Şuanda da ATMEL mikrodenetleyiciler ve PIC18 mikrodenetleyiciler ile ve zaman zaman öğrendiklerim ile sıradışı şeyler geliştirme çabasındayım. Mesaj threedot tarafından 24.03.2007 (20:38) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Kayseri'de Erciyes'in zirvesine 10 km mesafede soğuk bir dağın eteklerinde yaşıyorum. (Küresel ısınmadan son etkileneceklerden biriyim, bugün 40 cm kar yağdı buraya hehehe
![]() 8 senedir Medyagen Ltd. Şti. adı altında (ilk adı Genajans, sonra değişti) masaüstü yayıncılık diye tabir edilen işlerle haşir neşirim. Geçtiğimiz yılın sonlarında internet dünyasına adım attım. Web programcılığı konusunda merak saldım ve öğrenmeye başladım. Photoshop ve Freehand'i iyi biliyorum. Flash, DW ve kodlama işlerini öğrenmeye çalışıyorum. AS ve PHP ilgimi çekiyor, bakalım hayırlısı. Yaklaşık 2 yıldan fazla oldu, fotoğraf çekiyorum. www.muhammetgoktas.com sitesinde fotoğraflarıma ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda fotoğraf üzerine siteler oluşturuyorum. Şu anda devam etmekte olan www.fotografsergileri.com ve bunun yanısıra daha ileri düzey bir paylaşım sitesi ile uğraşıyorum. Yani bir kaç yıldır da fotoğrafla haşir neşirim ve olmaya da devam edeceğim gibi görünüyor. Dünyevi Hedeflerim: -Bir adet film projem var. Çok para istediği için çar çur etmiyorum bekletiyorum. Konu hakkındaki araştırmalarım ise devam ediyor. -Her hafta 300 sayfa kitap okuyabilmeye ulaşmak. Şimdilik bu rakamın oldukça altındayım. -En az 1000 adet ağaç dikmek. Bi kaç tane dikmiştim ![]() -Biraz daha yaşlandığımda yetim bir çocuğu alıp büyütmek. (26 yaşındayım ve 2 çocuğum var.) -Yeterli para ve zamana sahip olup Ortadoğudan Uzakdoğuya kadar fotoğraf makinemle birlikte yolculuk yapabilmek. Uhrevi Hedeflerim: -Cennete girip beni Yaratanı görebilmek. |
|
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Ehem, sıra banada gelmişti sanırım.. .
Uzun süredi forumu takip ediyorum, sadece takipte kaldı bu macerea ama askerlik nedeniyle ara verdim.. Tekrar üyeliğim etkinleştirildi.. Bundan sonra daha aktif olacağım...Bana gelince grafik tasarım/web tasarımı üzerine istanbul/bakırköy de ofisim var.. Orta ölçekli firmalarla çalışmaktayım. Extrem bir durum yok.. Yaşım 23, onun dışında bütün zoque"cilere selamlar ve sevgiler...
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Bilgisayarla gerçek anlamıyla tanışmam 98 yılında Ankara'da üniversiteye başlamamla birlikte oldu. İlk birlikteliğim bir C64'le olmuştu ama basit basic denemeleri ve "press play on tape" sonrası oynanan güzel oyunlarla geçti, o zamanlar bilgisayarın bir şeyi eksikti; "İnternet".
Üniversite yıllarımda bilgisayarda daldan dala atlayarak uzun zaman geçirdim. Önce oyun dünyası ardından html, photoshop, flash, 3ds max, visual basic derken her şeyi bilen ama hiç bir şeyi bilmeyen bir adam olarak mezun oldum. Bu arada uluslararası ilişkiler bölümünden de mezun olmuştum ama bu daha çok aradan çıkartılan bir işti benim için. Okul sonrası İstanbul'a taşındım ve 1 yıl kadar bir arkadaşımla freelance programcılık yaptık ardından e-ticaret dünyasına girmek için Büyük bir e-ticaret sitesinde işe başladım ve kısa süre sonra bırakıp memleketim Denizli'ye döndüm. Bilgisayar dünyasından uzak tekstil dünyasının içinde 2,5 yıl çalıştım ve sonunda özüme dönmeli diyerek işi bırakıp kendi bilişim firmamı kurdum. Firmamı kuranı 6 ay oldu. Bunların dışında müzikle iç içeyim gitar çalıyorum ama firmam tüm vaktimi alıyor. |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yahya Özkan Akyürek foruma 2000 yılından beri üyeyim,
GSF ye girdikten sonra (2003) web tasarımı ve internet teknolojilerinden oldukça uzaklaştım bu yüzden sitedeki aktivitem oldukça düştü. AU GSF Animasyon' da okumaktayım, şu an erasmus vesilesi ile geldiğim Norveç/Volda da bulunuyorum. Bilgisayar ile gerçek tanışmam 1998 de PC ile gerçekleşti, 1990 da Amiga 500 vardı ama kıymetini bilecek beyne sahip olamadığımdan street figter dan ileri gidememiştim. Karakter tasarımı ve animasyonu üzerinde uzmanlaşmaya çalışıyorum, bunun yanında 3D konusunda olabildiğince ilerlemek amacındayım. Illustrasyon' a da el atmaya calıssam da kendimi yeterli bulmadıgımdan sanırım hobi bazında devam edeceğim. Gelişimimde büyük faydası olan Zoque ve ahalisine çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
photoshop ve freehandi iyi kullanan iyi bi tasarımcı (desen & grafik) olmaya çalıştım ve buna devam ediyorum..sanata ve tasarıma dair herşeyden keyif alıyorum...fotoraf makinem ayrılmaz parçam...
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!