|
|
#51 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: forum üyeleri kendilerini tanitiyor
Merhaba, Ankaralı bir blog yazarıyım. Bilkent Üniversitesi bilgisayar Mühendisliği'nde okuyorum. 1. sınıf bitmek üzere hatta neredeyse bitti. 6 senedir internet sitesi tasarlama ve içerik kontrolü gibi konularda çalıştım. 4 tane başarısız sonuçlanan net projem vardı, şimdi onlardan bahsetmek istemiyorum. ![]() Ayrıca sitenin adresini Tekmetokat.Org dan öğrenmiştim. Bir süredir üyeyim ancak tam olarak takip edemiyordum. Yavaş yavaş takip etmeye başlayacağım. |
|
|
|
|
|
#52 (permalink) |
|
Yer: Hollanda
|
Merhaba Arkadaslar
Butun yazilanlari okudutan sonra bende kendimi tanitmak istedim. Ismim Ajda, Hollanda'da yasiyorum ve burda yasadigim her gunu Turkiye'de gecirdigim gunlere oranla bosa gecmis sayiyorum. 22 yasindayim ve 7 senedir Hollanda'yim. Communication & multimedia design bolumunde okuyorum ve ikinci sinif ogrenciyim. seneye grafik tasarimi bolumunu secmeyi dusunuyorum ki bu okula baslamaktaki amacimda buydu aslinda ama ilk iki sene tasarim adina pek birseyler katmadi bana. medya tasariminin her dalina konduk simdi kendi dalimizi secmekle mesguluz. Tasarimla ve Fotografla ugrasmayi cok seviyorum. amaclarimdan biri okulum araciligiyla turkiyede staj yapmak ve ilk firsatta memlekete geri donmek. sartlar neyi gosterir bilemiyorum ama olurda burda kalirsam b-planim kendi buromu acmak.suan yogun bir sekilde hem okuyor hem calisiyorum.( ama tasarim alaninda degil ). yogun bi kosusturma icinde kendime ve hayatta yapmak istedigim seylere yer ayirmaya calisiyorum. suan severek yapmadigim alakasiz derslerimin disinda kendime bir portfolyo sitesi yapmakla ugrasiyorum. ama uzumun copu armudun sapi dedigim icin, biraz agirdan gidiyo henuz kesin karara varmamis aradigini bulamamis gibiyim. bir kac tasarim arasinda tercih yapmam lazim. bittigi zaman tabiki sizlerle paylasmak ve yorumlarinizi duymak isterimforumla tesadufen internette gezinirken tanistim. o gun bugundur devamli takip ediyorum/etmeye calisiyorum ve gercekten bilgili bircok arkadasimiz sayesinde bende bir cok sey ogreniyorum. sanirim ben hayatima onem katan bir coy seyi tesadufen bulan biriyim ![]() saygilarimla... |
|
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhaba,
İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Tarih 2. sınıf öğrencisiyim. Şimdi diyeceksiniz web ile tarih ne alaka? Ben bu soruyu kendime hiç sormadım çünkü artık bana göre herkesin az çok weble bağlantısı olması lazım. Lisedeyken bilgisayar mühendisliğini düşünüyordum. Vazgeçtim, gazetecilik dedim. Ondan da vazgeçtim tarih okuyacağım dedim. Ama bilgisayardan hiç kopmadım. Kendi kendime QuarkXPress, Photoshop, MS Office, Macromedia flash, Macromedia Dreamweaver gibi programları öğrenmeye çalıştım. Kendime siteler yaptım. Tabii profesyonel değil ama çok kötü de sayılmaz herhalde. ![]() Ayrıca edebiyatçıyım. Daha doğrusu 2003-2006 yılları arasında bir edebiyat dergisi çıkardım ve yayın yönetmenliğini yaptım. Çok satan bir edebiyat dergisiydi. Son 8 sayısı bir yayın grubuna bağlı olarak çıkmıştı. Sorunlar olunca kapattık. Şimdi hikaye yazmaya ve okumaya devam... Böyleyken böyle...
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Merhaba
Ben Nur...Sizlerin yazılarını okuduktan sonra ben de bir şeyler karalamak istedim.19 mayıs pazar sabahı dünyaya gözlerimi bilinçsiz bir şekilde açtım.Bir baktım tüm Türkiye Bayram havası içinde,o an seçilmiş oldugumu anladım şeklinde bir hikaye yazmayacağım,korkmayın Geçmişimi daha fazla kurcalamamakta yarar görüyorum![]() Şaka bir yana İstanbul'da yaşıyorum,bankacıyım ve ciddi olarak tiyatroyla uğraşmaktayım.Bunun yanısıra Photoshop ile ilgiliyim,seviyorum ve amatör olarak web'le ilgilenmeye başladım...Bu siteyi de nette arama yaparken keşfettim ve keşfettiğim gün kayıt oldum.İçerik olarak web anlamında da ihtiyaçları besleyecek bir site olduğunu gördüm.Güzel bir site,paylaşımlar kaliteli.Beğenmemek elde değil
|
|
|
#55 (permalink) |
|
|
Merhabalar
ismim Kayra istanbuldanım metal müzik dinlerim. web tasarımı ile ilgileniyorum, zoque forumunu çoktandır biliyorum üye olmak bugüne kısmetmiş ![]() Bilgi kaynağı olan siteleri seviyorum. |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
|
Merhabalar.
Ben İstanbuldan Can.Şu anda 16 yaşındayım.Irmak Okullarında lise 2. sınıftayım(4 senelik lise). Boş zamanlarımda basket oynamayı, siteme yazı yazmayı, sitemi veya dışarıya yaptığım siteleri geliştirmeyi, arkadaşlarımla dolaşmayı, film seyretmeyi, kitap okumayı severim. 7. sınıfta web tasarım ile tanıştığımdan beri web tasarımına, grafikerliğe, animasyon hazırlamaya, bilgisayarlara ve web teknolojilerine ilgi duyuyorum ve yakından ilgileniyorum.Bulduklarımı da kişisel blog sitemde paylaşıyorum. Ayrıca Cihangir gibi benimde Mac'lere zaafım var.
|
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Süleyman Sönmez ismini taşıyorum. Bundan milyonlarca yıl önce bir yıldızın kalbinde doğmuş bedenimin karbon atomları. Sonra binlerce beden bu atomları kullanıp tekrar toprak olmuş. Yani ben binlerce kişinin atomlarından tekrar tekrar doğmuş atomlar zinciri ve hücrelerin ortak bilinci olan bir bireyim.
Okumayı öğrenene kadar hayatım bizim çocukluğumuza özgü şanslı bir yeşilllik ve insancıllık içinde geçti. Ağaçlardan meyve topladık, çamurda çivi, bakır tellerle arabalar ve en güzeli borularla külah ok savaşları... Kitap okumayı öğrendikten sonra bambaşka bir dünya olduğunu keşfettim. Zihinlerin ve hayatların dünyası. Böylece keskin dişleriyle hergün bir kitap tüketen kitap kurduna dönüştüm. Uzun süre böyle gitti. Ardından gizemli olaylara merak, meditasyon, uzakdoğu felsefeleri, geçmişin kadim uygarlıkları, deneysel psikolojik çalışmalar ve 20 yıla yakın insan konulu araştırmalar. İş meslek seçmeye geldiğinde yıl 1989 du ve PC ler henüz galaktik uygarlıklardan ülkemize inmemişti. Bu cihazlara dokunanlar da doğal olarak kabilenin kutlu şamanlarıydılar. Böylece Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bilgisayar Programcılığı okudum. Bir süre C temelli yazılım geliştirdim. Sistem Analizi yaparken baktım ki bana işletme bilgileri lazım. Böylece İşletme Fakültesi'ne girdim. Bu süre boyunca maddiyatım hiç zenginlik mertebelerine erişmediğinden Sirius kökenli bir ilhamla öğretmen olmaya karar verdim )))Türkiyenin ilk bilgisayar kursu öğretmenlerinden biriydim ve o dönemi bilenler beni tanır. Bu işin nasıl öğretilmesi gerektiğine dair 13 yıldır anlatmama rağmen halen anlaşılmış değil. Sanırım pedogojik formasyon her öğretmene lazım. Sonra işletme bitti. Satış, proje yöneticiliği yaptım. Bir süre sonra bir bankada genel müdürlük yazılım ekibine girdim. Artık askerlik gelmişti. Ve sıkılmıştım. Master'ı yakıp askere gittim. Döndüğümde Koç'ta ürün müdürlüğüne girmek üzere olduğum hafta, havada sadece 1metre uçan anayasa ülkemizin bir değerli zatında diğerine gitti. Kriz başlamıştı. Piyasalar battı. Herkesle birlkte artık işsizdim. Felaket şekilde geçen aylar sonrasında bir gün www.webdersleri.com'u ve ömrüm boyunca minnettar olacağım @malina / Vildan Ablayı buldum. Sanki işe gider gibi her sabah kalkıp akşama dek sitede ne varsa uyguladım. Artık web tasarımı biraz olsun biliyordum. Bu bana bir amaç aşıladı. Bütün bunlar oluken dünya Taş Devrindeydi elde mızrak koşan üstsüz kızlar mağara duvarlarına <HTML> <table> gibi şimdilerde <div> tarafından öldürülmüş olan eski bir krallığın tuğralarını çiziyorlardı. Böylece bir özel okulda göreve başladım. site yapmayı biliyor musun? Evet cevabı ile işe girdim. O sırada bilenlerin sayısı cidden azdı. Kısa sürede yoğun çalışmam ve hizmetlerimle Bölüm Başkanı oldum. Bu bana bitmeyen geceler boyunca dünyanın en eşsiz öğrenci yazılımını programlama, ISO9001 iç denetçisi olma, hatta e-döküman merkezi kurma ve Türk Milli Eğitimi'ne olduğu kadar yurtdışındaki okullara da hizmet verme imkanlarını yarattı. Bu süreçte çok sayıda yetişkin, genç ve çocukla çok güzl projeler ürettik. Bu yıl bu görevimden de ayrılıyorum. Nereye gideceğim hangi işi yapacağım belli değil. Sessizce izliyorum. Belli yerlere CV yolluyorum. Mesleki kariyerimin dışında en büyük hobim yazmak ve fotoğrafçılık. Bunları canı gönülden seviyorum. Son zamanlarda en çok şiir yazsam da yayınlanmamış romanlarım bulunuyor. Merak edenlerin arada sorduklarını bildiğim için bu kadar sene sonra bu denli detaylı bir öz yaşam öyküsü sunuyorum. Uzun olduysa mazur görün. Forumda olduğum sürece çok şey öğrendim. Bu yüzden hepinize minnettarım. Burada paylaşılan sadece bilgi değil. Aynı zamanda dostluk ve sevgi.
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Mesajlarınızı simek zorunda bırakmayın
)) Şımartmayın beni. Benim egom bana yeter
|
|
|
|
#60 (permalink) |
|
Yer: bolu
|
Merhabalar...
Adım Seçkin, Kendimi Bilgisayara ve uykuya vermiş durumdayım… Ne işle uğraşırım ? Ne iş olsa yaparım Bu sıralar web tasarım , hosting işleriyle uğraşmaktayım. Bundan günler günler önce :P bilgisayar satıyordum, Aylar önce Cafe işletiyordum ve son olarak yıllar önce neyse gerek yok o kadar geçmişe.Son olarak ne iş olsa yaparım, İş tekliflerine açığım. Programlama dillerinden Visual Basic, Pascal ve C++ ile uğraşmışlığım vardır fakat hiçbirini tam anlamıyla çözebilmiş değilim. web Programlamada ise PHP ve CSS üzerine yoğunlaşmış durumdayım. (En azından öğrenmeye çalışıyorum) PHP den sonra öğrenmek istediğim dil ise Ruby. Tasarımda ilk başta programlama olarak PHP (Edit Plus)kullanmaktayım. Dreamweaver,APtana, Photoshop,GIMP, flash, Swish ve AAA logo kullanmaktayım… Şimdilik bu kadar. Saygılar... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter |