Zoque.Forum
»
forum üyeleri kendilerini tanitiyor
|
| Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor Okuyor ama yazışmalara bir ucundan katılamıyorsanız, kendinizi tanıtarak başlayabilirsiniz... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#61 (permalink) |
|
Yer: Sivas
|
Re: forum üyeleri kendilerini tanitiyor
Merhaba ismim Ersin , elektronik - haberleşme okumama rağmen , bilgi işlem sektörüne kaydım ve şu anda Marmaray projesinde bilgi işlem sorumlusu olarak çalışmaktayım. Uzun süre önce bu forumda fazla aktif olmasamda kayıtlı bir üyeydim ve ama nedendir bilmem sonrasında 4-5 sene buralara uğramadım . Derken bugün yolum tekrar buradan geçti ve yeniden aranıza dönmek istedim. Sağolsun cihangir bey mesajımdan birkaç dakika sonra derdimi çözdü ve yeniden buralara döndüm. Hiç beceremediğim şu tanıtma mesajımıda yarım yamalak yazdıktan sonra yeniden merhaba diyorum tüm üyelere ...
|
|
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Adım Emin ÖZTÜRK 19 Yaşındayım. Adana'da ikamet ediyorum. Şu anda İktisat Fakültesi okumaktayım ama bu kesinlikle aşkla yada istekle yapılan bir olay değil. Tamamen bir Fakülte bitirmek adına yapılan zoraki bir durum. Uzmanlık Alanlarım web Tasarım - Yazılım Geliştirme ve Bilgisayarla ilgili olan birçok şey. Siteye üye olalı fazla olmadı ama üye olurken bir her maili kabul etmemesi çok hoşuam gitmişti ve bu forumda birşeyler vardır mutlaka demiştim ki haksızda değilmişim. Gerçekten kalmadı gibi birşey bu tarz forumlar. Bana yardım eden destek veren bütün üyelere tek tek teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler.
Saygılar Emin ÖZTÜRK |
|
|
|
|
|
#63 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
|
|
|
|
|
|
#65 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Merhaba... Küçük bir hayat hikayesi anlatayım. Tanışmış oluruz.
17 yaşında İstanbul'a -kader- ortağımla sermayesiz gelmiş, direnmiş ve 19 yaşında şirketini kurmuş bir kulum. Şu an Türkiye'de profesyonel çizgide endüstriyel web tasarımları yapan sayılı firmalardan biriyiz. Küçük yaşlarda merakla başladı herşey. Bir bilgisayarım olsun diye dua ettiğim zamanlar ve o zamanlardan biriktirdiklerim.. Onları hala harcayamadım. Birazı cebimde, birazı bilmediğim ama aradığımda mutlaka bulabileceğim bir yerlerde duruyor. Öğrenimim lise fakat diplomamı alamadım. Sahip olduğum tek diploma var, o da hayat okulundan... Torpili yoktur, emekle, gece gündüz demeden, dış etkenlerin tümünü gözardı ederek, çalışarak alınmıştır. Oldukça değerlidir. Mezun olma şartları zordur, okuyanlar bilir... Zamanın, hayat okulundan mezun olduktan sonra diplomayı nasıl değerlendireceğimi düşündüğüm sularında, bilginin tek başına yeterli olmadığını gördüm. Ertesi gün herkes benden bunu alacak düşüncesiyle yatıp, sabah kalktığımda elimin boş olduğunu görmüştüm... Eksikti birşeyler. O zamana kadar öğrendiklerimi (bir kaç programlama dili) ortağıma aynen geçirdim. Kaba oldu ama, öyle. Onu (bilgiyi) alamadığı yerlerde zorla verdim hatta. Gerekiyordu, mecburduk. Ona gerekli azmi ve bilgiyi aşıladıktan sonra, yetersiz olan taraflarımızı tamamlamaya çalıştım. İnsan ilişkileri konusunda kendimi eğittim (çok derin bir mevzu bu aslında), düşünülmemişleri düşünmeye çalıştım, nelerin değerli, nelerin değersiz görüldüğünü çözdüm, başarısızlıkların nedenlerini araştırdım ve onları yaşamamak için formüller ürettim, yaptım, ettim, uyguladım, gördüm... düm... dum.... İki kişi, koca bir ekip gibi çalışmaya devam ettik. Satış konusunda tecrübe edindim. Her görüşme sonrası yeni birşeyler -mutlaka- öğrendim. Öğrendiklerimi aradan zaman geçirmeden uygulamaya döktüm. Korkmadım. Kovaladım. Eskisi gibi hiçbirşeyde acele etmedim. Bugün o olmasa bile, yarın için olacağını garantiye aldım. Başlangıç için iyi bir taktikti. Nitekim olumlu da sonuçlandı. Gençliğin saldırganlığı da yoktu, beklerdim, bekledim de. Hikayeyi uzatıp sizleri de sıkmayayım, bugün içinse olumlu şeyler düşünüyorum. Tecrübelerini bana anlatacak biri hiç olmadı ama (yaşadıklarımı saymıyorum) Allah ömür verirse, yaşayacaklarımı ardımızdan gelenlere aktarmaktan büyük mutluluk duyarım. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#66 (permalink) |
|
Esra ÖKTEM
21.05.1978 İstanbul doğumluyum.9 Eylül Üniversitesi BasınYayın bölümü 2.sınıftan sonra hayatımda ani bir dönüş yaparak istediğim bölüm olmadıgını ve sevmediğimi farkedince kariyerime sevdiğim ve isteğim bölüm üzerinde devam etme kararı aldım.Ardından 9 yıl boyunca endüstüriyel tasarımcı olarak karton,oluklu,kutu ve stand tasarımları yapan bir firmada tasarımcı olarak kariyerime devam ettim.Sonra bu iş beni tatmin etmemeye başladı.Ve hobby olarak ilgilendiğim 3d dünyasına profosyonel olarak bir giriş yaptım. Şu anda aşağıda belirttiğim alanlarda freelance olarak çalışmaktayım. 3d Mimari Ve Görselleştirme Çalışmaları: -Hazırlanmış olan iç veya dış mimari çalışmalarınızın photo gercekçi olarak render edilip görselleştirilmesi. -Veya ihtiyacınız olan iç mimari çalışmalarınızın istediğiniz concepte göre tasarımı dahil görselleştirilmesi. 3d Obje Modelleme Ve Görselleştirme: -İhtiyacınız olan herhangi bir objenin (ürünün) Modelleme,texture çalışmaları, görselleştirilmesi ve reproduction hizmetleri. Mobilya Tasarımları Ve Görselleştirme: -İhtiyacınız olan her tür her çeşit mobilyanın sıfırdan tasarımı veya elinizde olan tasarımın görselleştirilmesi. 2D ve 3D logo tasarım ve görseleştirilmesi: -Şahıs veya firma logo tasarımları
|
|
|
|
#67 (permalink) |
|
Yer: Mersin
|
Yunus Yeşilmen. Mardinlyiin 20 yaşına bastım geçiyorum bile
ama Tarsus'ta oturuyorum okuduğum fakülte gereği . Tarsus'ta Tarsus teknik eğitim fakültesinde bilgisyaar öğretmenliği okuyorum. Çok sevdiğim bir yer olmadığından dolayı genelde mersin ve adana'da geziyorum. Aslında amaç zayıflamak Peki ne mi yaparım ? Aslında yaşamak ve okumaktan başka birşey yaptığım söylenemez. Genelde DIşarda geçiriyorum zamanımı. İnternet ortamıonda ise genelde farklı web sitelerine göz atıyorum. SEO ve Wordpress alanlarında araştırmalar yapıyorum. İlerki zamanlarda kaliteli web siteleri yapmayı planlıyorum. Başta da donanım ürünleriyle ilgili bir site. Görseniz beni yenir donanım parçası görünce ağzımdan salyalar akıyor ![]() Daha yeni yeni inceleme fırsatım oldu bu siteyi ama baya seviyeli gib geliyor bana. özellikle de kalın olarak belirttiğiniz "Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesi'yle değil. " ifadesine çok sevindim.
|
|
|
#68 (permalink) |
|
Yer: girne
|
atanik olarak aranıza yeni katıldım.o kadar forum varken her zaman en iyisinde kalmak diye düşündüm ve buradayım.
10 yıldır bilisayar sektoundeyim ve Kıbrısta bilgisayar mühendisliği okuyorum.şu sıralar tamamen emlak ilan portalı olan www.onlineemlakofisi.com la uğraşmaktayım. birlikte güzel şeyleri paylaşmak dileğiyle...
|
|
|
#69 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhaba.
Ben Oytun Yüksel İnternet ile 2000'de tanıştım. web işlerine ilgim 2001 de başladı. İlk zamanlar sitemynet teydim sanıyorum. 1 hafta kadar Sonra mynet'in servisi kesmeyince ücretsiz hosting veren sitelerden hosting aldım ve indirdiğim templateleri değiştirerek site açtım Açıkcası template editlemeyi şans eseri keşfettim neyse 2005 yılına geldiğimizde o zamanlar Tolga Turan'da olan mizah.net domaini ben işletiyordum.. 2006 yazına kadar işlettikten sonra domain satıldı. Herşeyini kaybetmiş biri gibi biraz ara verdim internete. Ama 2005 te ortak olduğum hosting firması sebebi ile kopamadım internetten uzun süre ve geri döndüm.. 2007 yazındayız ve bunca sene sanırım baya yavaş ilerledim. Öyleki programlama konusunda HTML ve ASP dışında bi dil bilgim yok. Bu yaz hedefim PHP. Bakalım ne olucak Bu kadar işte. Hayatım bitti. ![]() Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#70 (permalink) |
|
Yer: Stuttgart
|
Merhabalar,
Izmirliyim. Yaklasik olarak yedi bucuk senedir yurtdisinda yasiyorum. Bu zamanin büyük bölümünü Almanya`da yani suan bulundugum yerde gecirdim. Makina Konst.´u bitirdim. Mekatronik üzerine egitim görüyorum. Bilgisayarla ilk tanismam 92 - 93 yillari arasinda Amstrad Gt 64 ile basladi.Basic 1.0 vd v. ile bir cok mini programciklar yazardim. Daha sonralari Commodore ve Amiga ile yilllari gecirdim. Ne zaman ki ilk 386 islemcili pc´ime kavusana kadar. internet ile ilk 96 yilinda tanistim. Ancak 97´de interneti evime sokabildim. O zamani yasiyanlar bilir, büyük altyapi eksiklikleriyle kopa baglana bugünlere geldik. Zoque bana yabanci bir isim degil uzun zamandir cesitli vesilelerle faydalandigim bir ortam. Üyelik bugüne kismetmis. Ugraslar; Kücük yastan bu yana serbest dalgicim, deniz de balikcilik türlerinin bir coguyla ugrastim. Halen bunlari cesitli zaman araliklarinda gerceklestiriyorum. tasarim agirlikli olarak basit web sayfasi ve Afis, Banner, Katalog tasarimlari yapmaktayim. Ve programlar ve digerleri; Autocad, Invertor, Photoshop, illustrator, Coreldraw, Freehand, Dreamweaver vb programlari kullanmaktayim. (flash ve As´e kafa yoruyorum) web üzerinde SQL ve PHP ile calisirim, ASP ile nedensiz bir bagim yok (gerekmekdikce). ajax ile ilgili gelismeleri takip ediyorum. bilgiyi paylasarak cogaltalim. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!