|
|
#1 (permalink) |
|
Sosyal Web Uygulamaları ve Forumlara Olan Etkisi
Sizce gelişen sosyal web uygulamaları forumlara ne yönde bir etki oluşturdu? Mesela artık ben Twitter, Friendfeed gibi uygulamaları takip ettiğim kadar artık forumlarla pek ilgilenmiyor oldum. Kısacası artık forumlar eski popülerliğini kaybetmiş gibime geliyor. Ayrıca eski Zoque'yi biraz özledim. Yani son zamanlardaki konulara bakıyorum çoğu teknik sorular ve cevaplar. Eskiden daha farklı değilmiydi burası?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Sosyal Web Uygulamaları ve Forumlara Olan Etkisi
forum yazılımları geçen uzun sürede pek fazla güncellenmedi, hatta forum yazılımları demeye bile gerek yok Vbulletin forum piyasasında neredeyse tekel haline geldiğinde atılım derecesinde bir gelişim göstermedi, çoğunlukla var olan yazılımını iyileştirdi. Bu arada internet neredeyse çağ atladı. Bu durumun sonucu olarak forumlar kullanıcılarının çoğunu alternatif sosyal ortamlara kaçırdılar. Forumlara sadece teknik konular kaldı.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
web çağ atladı belki ama forumlar konusunda yapılabilecek öyle aman aman büyük şeyler yoktu bence. Kaldı ki Zoque'da da kullandığımız Vbulletin yenilendikçe bir çok sosyal ağ unsuru içermeye başladı.
Buna ek olarak Twitter'ın asla bir forum ortamının yerini tutamayacğaına inanıyorum, buradaki durgunluk eskiden daha çok yazan üyelerin artık pek uğramayıp daha çok tecrübeli insanların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak isteyen ve bu işlerle yeni yeni ilgilenmeye başlamış kişilerin foruma üye olup soru sorup sonra pek görünmemesinden kaynaklanıyor sanki biraz.
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | ||
|
Alıntı:
Dikkat ederseniz buranın asıl yoğun kullanıcı kitlesi de yeni ve bilgi almak isteyen kullanıcılar değil, eski ve forum alışkanlığından vazgeçmek istemeyen kullanıcılar. Alıntı:
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
98 - 99 yıllarında lise ve ortaokul arkadaşlarımı bir araya getirebileceğim bir site yapmayı düşündüm ve yaptım. çok kısa sürede neredeyse tüm arkadaşlarım üye oldular ve güzel bir platform oluşturduk. o zamanların en ünlü forum siteleriden olan web wiz kullanmıştım epey bir süre iyi gitti fakat facebook orkut gibi platformlar çıktıktan sonra kimse siteye uğramaz oldu. çünkü o platformların artıları çoktu. daha önemlisi popülerdi. ve şu anda sitem kendi masraflarını bile çıkartamıyor
diğer bir konuya açıdan bulletin forumları tüm üyeleriyle 15 -20 ytl ye satanları tanıyorum yani konular üyeler herşey hazır tüm database i 20 ytl verip alabiliyorsunuz. bu da tabi birbirinin clonu yüzlerce kalitesiz forum sitesi demek. Hal böyle olunca insanlar forum sitelerinden soğuyorar |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Bence yapılabilecek şeylerden biri siteye video içerikleri eklemek. Bunlar illa kapsamlı eğitim videoları olması gerekmez. Güncel gelişmeleri tanıtıcı kısa videolar da olabilir.
Yapılabilecek bir diğer uygulama ise online konferanslar veya buluşmalar düzenlemek. Herhangi bir konuda sunum hazırlıyorsunuz. Örneğin normal bir sunum gibi power point ile hazırlayabilirsiniz. Sonra o sunumu webex.com gibi bir uygulama ile online bir ortamda hem görsel hem de sesli olarak canlı bir şekilde sunuyorsunuz. Tabii ki izleyiciler de konuşmalara katılabiliyor veya sunumu yapan birden fazla kişi olabiliyor. Ben birkaç gün önce bu şekilde bir ders verdim. Webex ücretli ve çok gelişmiş bir uygulama ancak onun ücretsiz versyonu da var. Dimdim.com sitesine bakabilirsiniz. Hatta dimdim power point dosyası yüklemenin yanısıra masaüstünü görüntülemeye de imkan veriyor. Aklıma gelen bir diğer uygulama ise ortaklaşa bir proje üzerinde çalışılması. Örneğin birkaç köy okulunun web sitesini yapabiliriz. Bir başka konu da sansüre karşı tepki gösterilmesi. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Aslında ben forum derken işin yazılım kısmından çok forumların amacı olan tartışma odalarından bahsetmiştim. Ama işin yazılım kısmından bakınca söylediklerinizin bazılarında haklısınız.
Ayrıca Erdinç'in fikirleri gayet iyi ve belkide buraya canlılık katabilecek fikirler. Bakalım yönetim ne söyleyecek bu işe.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!