|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Ben yıllar önce seyrettiğim bi filimde -çak noris oynuyordu, kareteli bişiğ- tabii japon( çinli de olabilir) sensei kıvamında biri vardı. adam aşçıydı ayrıcana. neyse dövüş turnuvası zamanı takıma isim gerekince adamın lokantanın ismini vermişlerdi 'Frying Dragons' diye. sonra ben de ejderhaları sevdiğim için aldım onu Fried dragon yaptım. sonra o zamanlar irc nin modasııydı karizmatik şekilde yazmak ben FrieDDragoN diye yazdım. anlamı da 'kızarmış ejderha' oluyor
![]()
|
|
|
#13 (permalink) |
|
belki biliyorsunuzdur, eski l-manyak isimli karikatür dergisinde oky rumuzlu bir çizer vardı (şimdi tayfasıyla birlikte lombak'ta -ah ne de güzel- çiziyorlar). bu elemana karşı özel bir ilgim var, ondan daha komikleri var dergide ama bu herif bir değişik çiziyor, çok hoşuma gidiyor çizdikleri (cihangirde bir ev). şimdi efendim, gerçek ismimin de okan olmasından kelli, hani dedim aynı harfle başlıyor, k harfini de tutturuyoruz, dedim çıkar bir şey bundan. galiba 99 yılında chat'te kullanmıştım ilk. hatta her defasında değişik nicklerle arkadaşları işlettiğim için artık daha fazla baskıya dayanamayıp tek sabit bir nick seçmek zorunda kaldım. anlattığım sebeplerden ötürü oky oldu. açıkcası seviyorum, benimsedim, gerçek hayatta da arkadaşlarım oky diye seslenir bana, ama bazen keşke türkçe türkçe bir "nickname" seçseymişim demiyorum da değil. üstelik böyle ilk benim kullanacağım, kendi ürettiğim, özel anlamı olan bir rumuz çok isterdim. birkaç defa değiştirmeye teşebbüs ettim ama böyle tanındığım için (e 6 sene yani, boru değil) pek sıcak gelmedi bana bu açıkcası. bakalım, nereye kadar devam edicek..
![]() Mesaj oky tarafından 11.02.2005 (13:39) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Anlamı yok
![]()
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: Freising DE
|
osmanli askeri
Bende Ceddimiz Osmanli hayranıyım, o zamanın yeniceri askerlerine hep sempati duymuşumdur. Çoğu tarihi romanlardada onlara hayran kalmışımdır. Bende Osmanli neferlerinden biri olmak istedim. Bizi layık görmeyüp almadılar
![]() Bende adımla onlara nefer olduğumu belirtmeye çalıştım. Adımın hikayesi budur. |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
çok sevdiğim film Er Ryan'ı kurtarma buradan esinlenmem ve Cs oynamam bu nick i kullanmama neden oldu
+ Manchester United 11 - Ryan Gigs sevdiğim bir oyuncudur. Bilmiyorum hoşume gidiyor karizmatik bir isim Ryan Seytan aka Ryan
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: ANKARA - ANTALYA
|
Merhaba,
Aslında olay cok ufaktan basladı.. ismim Hüseyin ZAHMACIOĞLU Sadece bana ilk okulda ismimle hitap ettiler. Orta okulda ise bir fizik hocam vardı ( Sonradan babamın cocukluk arkadası olduğu ortaya cıktı - aslında herkes biliyomusda bir ben bilmiyomusum) o bana soyadımın kısaltılmıs haliyle hitap ederdi -- Zahmaci Sıra geldi liseye eh işte namımız oaradda yurudu Zahmaci diye ![]() Üniversitede ise Zahmaci denilir bana ama neden anlamam ya hüseyin çok uzun geliyo yada zahmaci değişik geliyor insanlara.. Ha buarada bana soyadımın anlamınıda soranlar çok olur onuda açıklayayım.. Ben aslen Antalyalıyım ve bizim ailenin soyu ( Baba Tarafı ) Yeni Osmanlı Obasından Geliyor. Yani YÖRÜĞÜM aslen.. İşte o zamanlar benim atalarım cirit oynarlarken ciriti rakip oyuncuya atmak için atın üzerinde dikelirlermiş. ve burada Eğerle (Atın ustune oturulan kısım - bir nevi koltuk ) Özengiyi ( Ata bindiğimizde ayağımızı koyduğumuz yer ) bağlayan bir kayış vardır buna ZAHMA denilir ( Şu an kullandığınız Kot kemerlerinin kalınlığının hemen hemen 2 katı kalınlığında olan deri kayış )Bu dikelme oyle bir güçlü olumuş ki atalarım hep bu ZAHMA denilen kayışı kırarlarmış bu yüzden bizim sülaleye ZAHMACI, ZAHMACIOĞLU, ZAHMAKIRAN, HOYRAZOĞLU,BALTACIOĞLU denilir yani bu 5 soyadını taşıyan hemen hemen 6-7 bin kişi aynı soydandır... Sanırım bu kadar soy ağacı bilgisi yeter benim nick im soyadımın kısalmış hali işte.. :O) |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!