Zoque.Forum
»
nickname'lerinizin anlamları
|
| Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor Okuyor ama yazışmalara bir ucundan katılamıyorsanız, kendinizi tanıtarak başlayabilirsiniz... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#371 (permalink) |
|
Yer: Trondheim
|
Re: nickname'lerinizin anlamları
warcraft mitolojisindeki Highlord Mograine'in kılıcının adı, normalde kayıt olurken Frostmourne (Arthas'ın kılıcı) denemiştimde hata aldım bende kullanıcı adı kullanıyor sanarak bununla kayıt oldum normalde Frostmourne favorim
![]() |
|
|
|
|
|
#372 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Nart Tlepsh : Kuzey Kafkasya Mitolojisinde "Ateş ve Demir" Tanrısı olarak geçer ve anaerkil dönemde yaşamıştır.. Ama aslında Tanrı değil Nart tır. (Tanrı olması için "tha" eklenmesi lazım, mesala "mezitha" orman tanrısı) Nart Tlepsh, demirciliği, yeni buluşlar yapması ayrıca yardım severliği ile ünlüdür.
Kiril alfabesinde yazılışı " 'Лъэпшъ " şeklinde olup, latin alfabesinde yazılışı. 'Lepsh şeklindedir. Öndeki tırnak işareti L harfine söylenişte Tl nüansı eklediğinden ve Leps Çerkes (Adige Abzekh) dilinde çorba anlamına geldiği için Tlepsh şeklinde kullanıyorum. Kısaca anlamı bu şekilde soru "niye bu nicki kullanıyorsunuz " olsaydı konu uzar giderdi ![]() |
|
|
|
|
|
#374 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bilindiği üzere kurşun kalemin bıraktığı yanlış izleri silmeye yarar.
Ama niye bu nick'i kullandığıma gelirsek, Ceza'nın Medcezir albümündeki Kalbim Reosta şarkısında geçen "..silerim neden? Çünkü ben bir silgiyim!" ifadesinden hoşlanmıştım, o gün bugündür her sanal ortamda siLgi derim kendime.
|
|
|
#375 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Benim kullandığım nick prometheus."Peki bunun anlamı ne?" dediğinizi duyar gibiyim.Anlatayım.
Antik çağlarda yarı tanrı yarı insan olan prometheus bir gün tanrıların dağından, olimposdan tanrıların gücü ve silahı sayılan ateşi çalmış ve insanlığa hediye etmiş.Bunun üzerine sinirden deliye dönen Zeus ve tayfası, düşünmüş taşınmış ve prometheus un mutlaka ve mutlaka çok ağır şekilde cezalandırılmasına karar vermişler...Ve cezasını açıklamışlar: kafkasya dağlarında bir uçurumun kenarına ellerinden ve ayaklarından bağlanacak, vahşi kartallar tarafından canlı canlı tüm vücudunun parçalanması sağlanacak ve bu işkencenin daha ağır olması için sonsuza dek sürecek; ve her gün bu işkencenin tekrardan yaşatmak için prometheus un tüm vücudu her sabah vaktinde tekrardan yenilecekmiş... İnsanlara ve insanlığa iyilik yaptığınız takdirde nedendir bilinmez ama sürekli eleştirirlir ve cezalandırılır, bu bağlamda hepimiz prometheus sayılırız... Evet efendim, benim nickimin hikayesi bu ![]()
|
|
|
#379 (permalink) |
|
Brethil : Elfçe olup anlamı gümüş ağaçtır. Orta dünyada bulunan orman adı.
7 yıldır masaüstü frp de canlandırdığım beni şizofreniyle muhattap eden ranger karakterim.. tam adı Dolen Brethil dir. Dolen de elfçede gizli anlamına gelmektedir. Yavanna ya sevgiler.. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf |