Zoque.Forum
»
nickname'lerinizin anlamları
|
| Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor Okuyor ama yazışmalara bir ucundan katılamıyorsanız, kendinizi tanıtarak başlayabilirsiniz... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#81 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
ta daaa
açıklıyorum abi, canıma tak etti neden cemshid diyenler yüzünden..
ilkin nickim KKSE idi ki bu Kötü Kedi Şerafettin'den dolayı idi, sonrasında daha anlamlı birşey olsun istedim ve Tonguc yaptım (bkz: tonguc's basketball palace-ilk web sitem) ufakken ve küçücükken bende irc kullanırdım ve nick register etmekten bi haberdim, bir gün birisi Tonguc nickini almıştı ve o sırada hemen yanımdaki tv'de(teknoloji had safhada odada) Dış Kapının Mandalları isimli komedi vardı Star'da.. ordaki araba tamircisinde çalışan kalfanın adıydı cemşit. eh irc'de türkçe karater yazılmıyor oldumu size cemshit; sonundaki t'eki de yanlış anlaşılmalara sebep oluyor tıpkı sizin şu an gülümsediğiniz gibi dolayısıyla oldu cemshid.. saygılar.. oh be
|
|
|
#82 (permalink) |
|
|
cemshid demek öyle he...
benimde nickim Furt-Y idi nerden geldiğine gelince mahalleden arkadaşlarım furti derlerdi.ilk zaten furti@yahoo.com u almıştım o zamanlar furti idi.
sonra irc olayına girdim baktım herkes furti diyor uyuz olmaya başladım buna bende biraz yenilik olsun birazda karizma olsun diye Furt-Y yaptım. bayada işe yaradı.:=) ama kötü etkilride oldu bu sefer arkadaşlar furt demeye başladı ![]() neyse baktım bundada bişey yok bu sefer yeni bir domain aklıma gelmişti bu sefer çoğu sitede turkinterneti diye kayıt açtım. sitemde aynı zamanda turkinterneti.com. öyle böyle artık nickim turkinterneti ama herkes halen furti diyor bana .... |
|
|
|
#83 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
5 sene önceydi. adanet, raksnet, prizmanet aynı serveri kullanırdı. IRC'ye girerdik. RebeR nickini kullanıyordum. Grup Yorum'un bir türküsüdür. Kürtçe bir kelime. anlamı öncü. Hoşuma gidiyordu türkü ve insan ilk ircye girdiğinde (çoğu insana böyle oluyor sanırım) bi anda birşey düşünüp hemen onu yazıyor nick kısmına bana da böyle oldu ve RebeR kaldı.
Fakat bir gece attığım topic yüzünden serverdan kill edildim IRcop tarafından. nick değiştirmek zorunda bıraktılar. isyan edip isyanın tripli halini kullanmaya başladım nick olarak. nisyanın hikayesi de budur. bu arada nisyan dergisinden o zaman cidden haberim yoktu. ama nick sayesinde bilgi sahibi olmak zorunda kaldım. |
|
|
|
|
|
#84 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
uff
bu bölüm benim hep canımı sıkmıştır, ismimi nickim olarak kullanmak hep hoşuma gittti ama şimdi bu kadar nick'li :) adamın yanında kendimi ezik hissettim, gidip bi koşu kendime nick bulcam:))
AnIL: ismim fakat "I" her zaman büyük yazılır.. Ayrıca ANIL'ın bir dilde (arjantin de ne konuşulur bilmiyorum ama arjantinde konuşulan dilde) renk anlamına geldigini biliyorum.. güzel bişey bence..
|
|
|
#86 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
nickin aslı oVerDosE.. ama icq da çok sevdiğim matrak bi ablam vardı.. onunla ne zaman bir araya gelsem (gerçek hayatta) oferdoseeem (yazıldığı gibi söylüyodu) diyerek beni seviyodu
ee nickte öylece değişmiş oldu ![]()
|
|
|
#87 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
eklemek isterim, bu da cyruski'nin hikayesi:
.... bütün bunlar olurken ekşi sözlüğe yazar olmaya karar verdim, ve türkiye'deki yegane öteki cyrus'ı buldum. kendime harıl harıl yeni nick ararken 'kaanovski' diye çağırdığım arkadaşım "cyruski yapsana bak bana da benzer" dedi, ve böylece son nickimi buldum. yine bir tesadüf eseri, cyruski 3310'un akıllı mesaj yazımında ingilizce sözlükte bulunan bir kelime. akıbetini daha çözemedim. sevgiler, cemre |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!