|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
MySQL + VB
Merhaba arkadaşlar, bu ara bir projeyi geliştirmekle çok meşgulum, bu siteye ancak kafam sıkıştığında geliyorum ve yardım istiyorum, umarım bilen insanlar olur ve bana yardım ederler.. Şimdi şöyle bir sorunum var, sık sık MySQL'de bir tabloyu bir şekilde kontrol etmek zorundayım ve sürekli olarak explorerda kafama estikçe bu işlemi yapmaktayım ve kontrol etmekteyim. Ancak bu işi böyle yapmak istemiyorum, çünkü dalgın olabiliyorum veya işim uzadıkça kontrol edemez hale geliyorum. Bunun önüne geçebilmek için de, aklıma şöyle bir fikir geldi, ICQ ya da messenger gibi bir programcık, sağ altta saatin yanında beklemede duracak, standart bir periyod olarak (örneğin her dakika veya her saat başı) MySQL'deki gerekli taramayı yapacak ve benim belirteceğim bir değerin belli bir değere eşit olması veya olmaması (durum değişebilir) durumuna göre if döngüsü doğru çıktığı anda bir popup açılacak ve bana haber verecek bir programcık'a çok ihtiyacım var. Visual Basic hiç bilmiyorum, öğrenmek istiyorum ama bu aralar hiç vaktim yok, o yüzden eğer birisi örnek bir kod yazsa, ve ben içindeki değerleri değiştirip compile edebilsem çok sevineceğim, ve kodu burada da paylaşmış oluruz. İyi Çalışmalar, J. Emirhan Izmir. Not: İlla VB olması gerekmiyor, başka alternatif aklıma gelmedi çünkü EXE formatında çalışan..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
bu sorduğum, o kadar zor birşey mi yaw?? en azından bir fikir belirten bile olabilirdi bilmem kaç bin üye arasında..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: MySQL + VB
Kendim hallettim..
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|