|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kafayı yedirtcek bana Mysql!
Arkadaşlar PHP konusunda yeniyim! Derdim şu bazı scriptlerde görüyoruz install.PHP tarzı bir şeyi var ve gerekli bilgileri girince databasei yaratıyor! Benim derdim de aynı şeyi yapmak!script i kendim için yazıyorum zaten!PHP yi yeni öğrenmeye karar verdim!tam 4 saatir epey yol ilerledim!ama bu olayda takılıp kaldım! Not : Scriptleri inceleyerek öğrenmeye çalışıyorum! Bi ton kod var nasıl yapacağım bu işi ! tablo filan yaratmayı az çok öğrendim gibi ama istediğim sonucu alamıyorum değerler nasıl hangi komut ne anlama geliyor gibi bilgi verebilirmisiniz ? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
ilgin için öncelikle cok sagol
istediğim su ; 1-Win xp kulanıyorum IIS yuklu ve Abria Softun programını kurdum içinde hem PHP hem Phpmyadmin hemde MySQL geliyor!(Yeni kullanıcıları onerılıyor dıye kurdum)Ama şimdi IIS i çalışıtramıyorum daha önceden iis de paylasıma actıgım dosyaları apache web server ı kapatıp, iis i yeniden yukle demeden acamıyorum ne alaka ? 2-Bazi scriptlerde görmüşsündür bir kodlama sistemi ile MySQL de Database yaratıyor! Ama neyin ne ye yaradıgını tam olarak anlayamadım!Çok hata yaptım ve sonuc = 0! Database yapmada neyin neye yaradıgını anlatabilirmisin kısaca? Şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
1) ne olduğunu tam olarak anlamadım zira ISSde kullanmadım..
2) birincisi: database yaratmaya çalışma. eğer root kullanıcısı ile veritabanına bağlanmıyorsan (veya database yaratma hakkın yoksa dyelim), database yaratamazsın. scriptleri daha önceden yartılmış database üzerinde işlem yapacak şekilde yaz.. mesela tabloları yaratmak ve ilk değerleri vermek gibi.. bunun için yapacağın şey şu olcak. - öncelikle tablonu yaratacak sorgunu belirle (CREATE TABLE tablo ....vs.. bunlara çok hakim değilsen, phpMyAdmin yardımıyla herhangi bir tablonun "dump" verilerine bak. yardımcı olacaktır) - belirlerdikten sonra mysql_query() ile gönder.. ör: $SQL = "CREATE ...."; $query = mysql_query($SQL); bu kadar... ilk değerler için ise, her bir "INSERT" için ayrı ayrı sorgular göndermelisin. bildiğim (ve denediğim) kadarıyla birkaç tane insert komutunu birden yollamayı kabul etmiyor.. $SQL = "INSERT INTO ..."; $query = mysql_query($SQL); ufak bir yardımcı kod. zamanında yazdığım bir ziyaretçi defterinin install dosyası. _config.PHP içinde bir sürü konfigürasyon verisi var. ayrıca veritabanına bağlantı için kullandığım bir sınıf dosyasının nesnesi yaratılıyor($db). yani anlayacağın $db ile ilgili herşey _config.PHP de kaldı. onları kafana takma, bir yerlerde değerleri atanmış değişkenlergibi düşün.. aynı olay $table içinde geçerli. kullanıcı yaratılacak tabloların adlarını değiştirebiliyordu. bu değişkende _config.PHP içinde yaratılıyordu. PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
selam..
MySQL-Front isminde yardımcı küçük bir programcık var bunu herhangi bir arama motorundan aratıp indir. daha üzerinde biraz uğraşırsan rahatlıkla db açıldığını göreceksin, nedir bunun bana faydası dersen, MySQL-Front her yapılan işlemin SQL sorgusunu sana gösteriyor böylelikle neyin ne işe yaradığını daha rahat öğrenebilirsin.. Kolay Gelsin.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: BURSA
|
Alıntı:
iyi çalışmalar... |
|