|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Essen
|
Mysql de Sorgu
hazir kurulu olan bir script var vede ben bunda kac bayan kac erkek kullanici kayitli bunu ögrenmek istiyorum. elimde toplam kullanici icin olani var yani kac kayitli kullanici var diye bunu gösteriyor ama ben bunu nasil ayircam ki kac erkek kac bayan kullanici oldugunu. birisi söylerse lütfen sorgulari az aciklarsa sevinirim. ayni sekilde baska seylerde yapcam. Birde bu sorguyu yaparkene sanirsam su include_once 'include/config.inc.PHP'; bunlar varya ordan da bir sey aliyor ordan bir sey almadan direk nasil sorgularim ordan inculude yapinca devamli hata aliyorum cünkü. ayrica msql da tablolar nasil diye sorarsaniz onlarda hepsi burda 1 2 3 4 5 6 PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Rize
|
2 numaralı resimde "gender" diye bir sütun var. "gender" almancada cinsiyeti temsil etmiyor mu? Bu sütun için sayı değeri verilmiş orada. Karşılık gelen değerler 1,2 gibi bir şeydir sanırım. Mesela 1 erkeği temsil etsin, 2 de kadını. Kaç erkek, kaç kadın var bulmak için "where gender = 1" seçeneğiyle tüm satır değerlerini topla. Bu erkeği temsil ediyor olsun. Sanırım mantığı anlamışsındır.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: Essen
|
Alıntı:
tabloda city yazan yerin altinda ise sehirler yaziyor ama bunlari göstermiyor. sehir mesela izmir ayni yöntemi yaptigimda onu göstermiyor ve diyorki Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\wampp2\htdocs\flirt\baris.PHP on line 13 Total users - " WHERE country = 27 > u ise ülkeler icin kullaniyorum mesela 27 türkiye ise o ülkeden kac kisi var gösteriyor ama izmir yazdigim da 27 yerine vede country i citfy yaptigimda bu hata geliyor neden ? " WHERE city = izmir > gibi yazinca |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Arama için LIKE kullanman yeterli olacaktır. Ancak neye gore arama yapacagini belirlemelisin.
Basit bir ornek verirsek SELECT * FROM kullanicilar WHERE isim LIKE 'Cem%' gibi.. Bu arama cümlesi ismi Cem ile başlayan Cemal, Cemile gibi başlayan tüm kullanicilari seçer. Burada 'Cem%' bolümüne kullanin submit ettiği bilgiyi taşıyabilirsin... Umarim yardımcı olabilmişimdir... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!