Zoque.Forum
»
asp'nin bir değişkenini sql cümleciğinin içinde nasıl kullanırım?
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
asp'nin bir değişkenini sql cümleciğinin içinde nasıl kullanırım?
merhaba
bir değişkenim var. Bu değişkenim aynı zamanda SQL'in tablosunun da ismi. Yani: SQL = "SELECT * FROM (?) (?) yerine ne koyabilirm. Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
verdiğin bilgi için çok teşekkürler gerçekten çok işime yaradı. Ancak eğer iki değişken varsa o zaman ne yapacağız? İkinci değişkenim ise bi hücrenin içeriği ise. Yani;
SQL = "select * FROM " & degisken1 WHERE field1=" & Date() dediğimde cümlecik çalışmıyor. Bunun nedeni nedir?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Fazla SQL bilgim olmadığıdan dolayı gerçekten çok işime yaradtı. Ancak bi sorunum daha var. SQLde update kullandığım zaman sistem gene çalışmıyor. Yani
SQL = "UPDATE tablo1 SET field1= 'aaa', gun='21.08.2003' WHERE id = 10" kullandığım zaman SQL cümleciğini çalıştıramıyorum. veritabani= server.MAPPATH("../db/sayac.mdb") veriyolu = "DBQ=" & veritabani & ";Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}" Set baglanti = server.CreateObject("ADODB.Connection") baglanti.Open veriyolu set yeni_kayit = server.CreateObject("ADODB.RecordSet") SQL = "UPDATE tablo1 SET field1= 'aaa', gun='21.08.2003' WHERE id = 10" yeni_kayit.open SQL, BAGLANTI, 1, 3 yeni_kayit.update yeni_kayit.close şeklinde update etmeye açlıştığımda hata veriyor. Bunun nedeni nedir? Verdiğin bütün bilgiler için şimdiden saol.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
<%
Adi = Request.form("adi") Soyadi = Request.form("soyadi") TelNo = Request.form("telno") Set Baglanti = server.CreateObject("ADODB.Connection") cnnTip = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" cnnYol = server.MapPath("\db\veritabani.mdb") Baglanti.Open (cnnTip & cnnYol) SQL = "Update Uyeler Set" SQL = SQL & " Uye_Adi='" & Adi & "'," SQL = SQL & " Uye_Soyadi='" & Soyadi & "'," SQL = SQL & " Uye_Tel_No='" & TelNo & "'" SQL = SQL & " Where Uye_Adi='" & Adi & "'" Baglanti.Execute (SQL) Baglanti.Close Set Baglanti = nothing %> SQL i bu sekilde kullanirsan recordset acmadan sunucuyu daha az rahatsiz etmis olursun. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Set baglantimiz = server.CreateObject("ADODB.Connection")
baglantimiz.Open veriyolu Set kayit = server. CreateObject("ADODB.Recordset") SQL = "select * FROM " & ourpage & " WHERE gun='" & Date() & "'" kayit.Open SQL, BAGLANTI, 1, 3 If kayit("hit") <> ""Then Response.Write "uyari" Else Response.Write "devam" End If Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ancak benim bi sorunum daha var. yukarıdaki gibi bir kod yazdığımda hata mesajı veriyor. Bu neden kaynaklanır? Normalde yapmak istediğim günümüze ait bir kayıt olmadığı zaman hata mesajı vermek. Ayrıca bunun kayit("hit").EOF dediğim zamanda hata veriyor? Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
error '80020009'
Exception occurred. /deneme/default.ASP, line 26 sadece bu hatayı veriyor. Ayrıca ourpage değişkeni ile tablo adı tam olarak geliyor çünkü aynı değişkeni başka bir yerde de kullanıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Konuya alakasız bir yerinden dalıyorum ve itiraf ediyorum yukarıdakileri okumadım ancak
"kayit("hit").EOF" diye bişiy gördüm bunun yerine "kayit.EOF" kullanırsan sorunu çözebilirsin.
|
![]() |
| Etiketler |
| kullanirim , nasil , cumleciginin , sql , degiskenini , aspnin |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!