|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
SQL cümlesi sorun like arama..
Aramada aksi kelimesini arattığımda aksi ile başlayan tüm kelimeleri bulsun istiyorum. Mesela: "aksi bir davranıştı" veya "aksilikler hep onu.." şeklinde sonuç getirmesini istiyorum. bende taksi ve aksi sonuçlarının hepsini getiriyor. ![]() Farklı alternatiflerde denedim ama olmadı nasıl bir çözüm önerirsiniz? SQL = "select * from haberler where message like '%"& keyword &"%' or title like '%"& keyword &"%' ORDER BY tarih desc" cümle bu.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
çözüm :
SQL = "select * from haberler where message like '"& keyword &"%' or title like '"& keyword &"%' ORDER BY tarih desc" % joker elemandır, '% başı ne olursa olsun anlamına gelir, dolayısıyla baş taraftan joker çıkarıldığında sorunun çözülür. aynı şekilde %' sonu ne olursa olsun anlamını taşır.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
İyide bunu denedim ama olmamıştı
Hatayı düzelttiğim için yazıyı editliyorum. Absconder şu an sorun yazdığın şekilde denediğim zaman eskisi gibi hiç sonuç bulamıyor. Sonuç alınamadı mesajını alıyorum sanki vt'de var olmayan bir kelime aratmışım gibi.. -aks/ taksi/ aksi/ hiçbirini bulamıyor halbuki vt'de var kaydı ayrıca hatada vermiyor. Mesaj Murathan tarafından 02.11.2003 (00:13) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bir deneme yapmanı isteyeceğim
SQL = "select * from haberler where message like 'aks%' or title like 'aks%' ORDER BY tarih desc" eğer bu SQL ile sonuç getirmezse veritabanı ile ilgili bir problem vardır... ayrıca like türü bir arama case sensitive dir, yani küçük büyük harf farkeder...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!