Zoque.Forum
»
Tablomdaki alan adlarını nasıl listelerim? - SQL
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Trabzon
|
Tablomdaki alan adlarını nasıl listelerim? - SQL
Elimde bir tablo var. Tablo adı : Cerdes
Bu tablodaki alanlara ait tüm kayıtları Select * From Cerdes yazarak listeleyebiliyorum. Bunun yapınca tabloda 5 farklı alan görüyorum. 1 | Adam | Ayave | 134.245.23.102| + | 2 | Kadın | Codye| 167.34.120.251| + | 3 | Kadın | Uzitus| 62.234.72.171 | + | 4 | Euge | Gluter | 89.211.188.96 | - | 5 | Kadın | Ninyu | xxx.xxx.xxx.xx | +| Ben bu tablodki verilerin yanında alan adlarını da görmek istiyorum. Örneğin 1-5 arası rakamlar Order_C ilin adı altında. Diğer sütunların (alan adların) ne olduğunu görmek için nasıl bir SQL cümlesi yazmam lazım? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bu X13v2' de kullandığım fonksiyonblardan bir tanesinin sadeleştirilmiş hali.
Test etmedim ancak hata vermemesi gerekiyor. ConnX13 isimli db bağlantı stringine ihtiyacın olacak. http://ferruh.mavituna.com/article.asp?112 adresinden X13 v1~ in tam kaynak kodlarını indirebilirsin. Bu tip işlemler için sana çok yardımcı olabilir. <% '******************************************** '// @Info : List Tables '// @Return: Options String '******************************************** Function fm_DbTables() Dim RsTables, TmpTableName, PKShemaConn Set PKShemaConn = server.CreateObject("ADODB.Connection") PKShemaConn.ConnectionString = ConnX13 PKShemaConn.Open Set RsTables = PKShemaConn.OpenSchema(20) While NOT RsTables.EOF If RsTables("table_type")="TABLE" Then '// Just Tables TmpTableName = RsTables("table_name") Response.Write TmpTableName & "<br />" End if RsTables.MoveNext Wend '// Kill RsTables.Close Set RsTables = Nothing End Function %>
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
üstad, bu kod tüm tabloları listeler. @Guy_Montag şu bir fikir verebilir:
<% .... SQL = "Select * From Cerdes" ... if not rs.eof then response.write "<table><tr>" for each i in rs.fields response.write "<td>" & i.name & "</td>" next response.write "</tr>" while not rs.eof response.write "<tr>" for each i in rs.fields response.write "<td>" & rs(i.name) & "</td>" next response.write "</tr>" rs.movenext wend response.write "</table>" end if %>
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
pardon ya ben tabloları listelemek istediğini sandım
evet hocam senin kod o işi halleder.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
re: Guy_Montag
bende çalışıyor, MySQL'de denedim. SHOW çalışmıyosa öbürü hiç çalışmaz zaten, diğerinin kısayolu çünkü. ama yeri gelmişken yazayım, bununla tablodaki sütunların adını, tipi ve varsa "key" leri öğrenebiliyorsun. güzel bir liste yapıyor |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!