Zoque.Forum
»
[mysql-php] "permission denied" ve "copy() fonk."
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
[mysql-php] "permission denied" ve "copy() fonk."
Selamlar,
Yeni hazırladığı bir web programında, sunucuya resim yüklemek için copy() fonksiyonunu kullanıyorum fakat bu fonk kullandığım zaman "failed open stream permission denied" hatasını alıyorum. Hostun teknik elemanları ile konuştu hostta PHP.ini dosyası upload üzerine doğru ayarlanmış durumda Tek şüphem MySQL yetkilendirmesi üzerine sizce böyle bir şey olabilir mi? Olabilirse nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: [mysql-php] "permission denied" ve "copy() fonk."
MySQL ile ilgisini yazdığın mesajdan çıkartamadım, resmi binary olarak mysqle mi yüklüyosun, yoksa serverda bir klasöre mi yüklüyorsun?
copy kullandığına göre serverda bir klasöre yuklediğini düşünüyorum. "permission denied" diyor, dosyaları yüklediğin klasörün chmodunu kontrol et bence |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
MySQL ile alakalı bir problemin yok, ama bugüne kadar rastladığım tüm hostlar copy, move, ftp gibi fonksiyonları güvenlik nedenlerinden dolayı kapatıyorlar. İllaki dosyaları bir klasörde tutacaksan fread fwrite fonksyionlarını kullanabilirsin, klasörü chmod 777 yapmayı unutma. Ama dosyaları MySQL e sokmak istiyorsan bunun için MySQL de bir adet binary alan oluştur ve yine fread kullanarak resmin içini değişkene ata, o değişkenide MySQL e sok gibi birşey
umarım açıklayabilmişimdir. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
anlattığın kadarıyla veritabanı ile alakası yok. hizir doğru demiş, klasöre yazma hakkı vermen lazım..
upload işleminin başarılı olup olmadığını da $_FILES dizisinin "error" indexi ile yapabilirsin. eğer değer 0 ise, işlem başarılıdır. veya is_uploaded_file() da işini görür |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Öncelikle sorumu yanıtlayan herkese teşkkür ederim. Problemimi çözdüm, kullandığım fonksiyonlarda bir problem yok sadece permission ayarlamalarını gözardı etmişim...
|
|
![]() |
| Etiketler |
| fonkquot , quotcopy , deniedquot , quotpermission , mysqlphp |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!