|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Ms Sqlserver 2000
identity = yes
identity seed = 1 identity increment = 1 identity seed değeri kaçtan başlayacağı, identity increment değeri ise kaçar kaçar artacağını ifade eder.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
teşekürler, bi soru daha ben tabloları ms acces xp sürümünden alarak oluşturdum, yani accesdeki tablolarımı verileriyle birlikte spl server a aktardım, autonumber alanları int yapmış fakat dediğiniz ayarlar yapılmamış aktarırken bunları autonumber gibi 1 er artacak şekilde ayarlayabilirmiyiz yoksa tüm tablolarda bunu tek tek düzenlememmi gerekir.
SQL server a accesden tablo alırken, tüm tabloları aldı fakat 1 tabloyu almadı her hangi bi hata da vermedi, sadece 1 tablo alınamadı dedi tablo yu neden alamaz bu konuda tecrübesi olan varmı acaba ?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Selam;
Maalesef SQL server'a import yaparken Access'de ki AutoNumber alanlari tam olarak yansimiyor. Soyledigin gibi tek tek yapabilirsin veya Query Analyzer'dan Alter Table komutu ile hepsini bir cirpida duzeltebilirsin. Bir tablonun alinamamsina gelince mutlaka bir hata vardir. Tabloyu olusturan elementleri gormeden de buna cevap vermek guc olacaktir. Sevgiyle...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
farklı bir yöntem ise veriler alınırken izlenebilir.
import etme işlemi esnasında import edilecek tablolar seçilirken, transform butonuna tıklanır, çıkan pencereden Edit SQL butonuna tıklanır, açılan Create Table SQL Statement penceresinden identity olaca sutuna IDENTITY (1, 1) eklenir. örnek : [id] int NOT NULL, alanı [id] int NOT NULL IDENTITY (1, 1), heline getirilir. OK denilerek her tablo için ekleme yapıp identity alanları belirlenerek import işlemi gerçekleştirilir. alter table seçeneğinin daha uzun süreceğini öngörebilrim
|
Zoque'a hoşgeldiniz!