»
Mysql Ve Tablolar Arası Arama
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Mysql Ve Tablolar Arası Arama
Merhabalar, Elimde 2 adet tablo var : 1.Tablo : TSiraNo int, TFirma int, TAd varchar(15), TSoyad Varchar(15) , 2.Tablo : TFirmaNo int TFirmaAd varchar(50) 1. Tablonun TFirma alanında 2. tabloda ilgili firmaya verilmiş olan id var ve bu sayede kimin hangi firmada olduğunu alnlıyorum benim istediğim kullanıcıya bir form göstermek ve bu formda adı ve soyadı alanalarını doldurdıktan sonra 1. tabloda ad ve soyada göre arama yapmasını sağlamak ve eğer kayıt bulunursa TFirma kolonundaki değer 2. tabloda hangi firmanın TFirmaNo alanına denk geliyosa o firmanın adını ekrana bastırmak işlem 2 aşamada yapılırsa kolay ama bu delphide yazdığım birprogram olduğundan tek sorguda yapmam gerekiyor.. Bu sorgu nasıl olamalı ? işin içinden çıklamadım bi türlü
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: Mysql Ve Tablolar Arası Arama
syntax hatası olabilir ama mantık olarak bu şekilde..
Kod:
SELECT tablo2.*,tablo1.* FROM tablo1,tablo2 WHERE tablo1.TFirma=tablo2.TFirmaNo AND tablo1.Tad='$isim' AND tablo1.TSoyad='$soyisim'
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Mysql Ve Tablolar Arası Arama
teşekkür ederim Scud, gösterdiğin şekilde deneme yaparken left join kullanabilecieğimi farkettim, yardımınız için tekrardan teşekkürler,
iyi çalışmalar, Denwer. Not : Aynı sorunu yaşayanlan arkadaşlar olursa kullandığım kod : PHP Code:
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!