Zoque.Forum
»
SQL sorgularında büyük/küçük harf duyarlılığını kaldırmak
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
SQL sorgularında büyük/küçük harf duyarlılığını kaldırmak
Selamlar,
Bir sitenin yönetici bölümünde genelde kişi isimlerinin girildiği bölümlerde, ismin önceden girilip girilmediğini sorgulayan klasik bir onay sorgumuz var. Şimdi sorun şu ki SQL normal sorgularda büyük küçük harf ayrımı yaptığından, İsim Soyad - İsim SOYAD gibi aynı kişi iki şekilde eklenebiliyor. Ben bunun olmasını istemiyorum, kısaca büyük küçük harfler ne şekilde kullanılırsa kullanılsın aynı kişinin isminin sadece bir kere girilmesini istiyorum. Yolu nedir nasıl yapılır? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: SQL sorgularında büyük/küçük harf duyarlılığını kaldırmak
Ben zaten form kontrolü sayfasında kod olarak kontrol ediyorum, o yüzden aynı kayıt iki kere girilmiyor, ancak bir isim örneğin İsim Soyad şeklinde kaydedilmiş, daha sonra biri aynı kişiyi soyadını büyük harflerle yazarak girince (İsim SOYAD gibi) bunu farklı kayıt olarak görüp ekliyor. Kısaca aynı kayıttan iki tane olmuyor, ama aynı kişiden farklı yazılışlarla birden fazla olabiliyor.
Ben sorunu hallettim belki birinin işine yarar diye yazıyorum. Kayıt kontrolü yaptığımız SQL cümlesinde = yerine LIKE kullanınca, kendisi case-insensitive bir operatör olduğu için aynı kayıt nasıl yazılırsa yazılsın görülebiliyor, böylece yazılışdan bağımsız bir kişi isminin bir kere girildiğine emin olabiliyoruz. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Re: SQL sorgularında büyük/küçük harf duyarlılığını kaldırmak
sadece ilk harflerin büyük diğerlerinin küçük olmasını sağlayan bir script. sanırım işini görebilir.
Kod:
function firstCharToUpper(temp)
{
var chTOupper = true;
tempstring = temp.value;
tempstr="";
for (var i = 0; i < tempstring.length; i++){
var ch = tempstring.substring(i, i + 1);
if (chTOupper==true) {
if (ch=="i") ch="İ";
else ch=ch.toUpperCase();
}