|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
SQL Cümleciği
Elimde iki k0lon var birinde firma isimleri yaziyor digerinde ise firmaya ait belge adi.. Belge adini kullanicilar girmiş. Bazı belge isimleri aynı bazilari ise sadece bir defa kullanilmis. Ornegin ISO9002 bir kez gecmis ama ISO9001 10 kez.. Yapmak istedigim bu tablo uzerinde sorgu yapmak ve ISO9001 10 ISO9002 5 ISO9003 12 gibi bir cikti almak. Bunu tek bir SQL cumlecigi ile nasil hallederim MySQL uzerinde? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: SQL Cümleciği
ilk aklıma gelen...
select iso_name, (select count(*) from table_name t2 where t2.id = t1.id ) from table_name t1 // MySQL i sonradan gördüm, geçerli olabilir yada implement edilebilir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
@absconder: Elimde iki tablo yok ne yazikki sadece bir tablo var.. Kisacasi hangi belge kac kez tekrarlanmis onu bulmak istiyorum ve liste halinde bastirabilmek... DISTINC le filan yapılabilir mi ki bir denemem lazim... belge_adi tablomun adi yani cikti soyle olmali
belge adi | sayisi ISO9001 10 ISO9002 5 gibi |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
walla 2,5 gündür uyumuyorum
, konuyu belki tam anlayamamış olabilirim ama aşağıdaki kodlarda olabilir<% sql1="SELECT COUNT(*) FROM tablo adı WHERE belgeadı=ISO9001" sql2="SELECT COUNT(*) FROM tablo adı WHERE belgeadı=ISO9002" set kayit1=alan.execute(sql1) set kayit2=alan.execute(sql2) %> <%response.write kayit1(0)%> adet ISO9001 <%response.write kayit2(0)%> adet ISO9002
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Abi bu cok kotuydu.. Gormedik biz, sen biraz uyu
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
biyerlere saklanmam lazım benim, hemen bi kuyu kazıp içine gireyim
dün bu mesajı yazdıktan 1 saat sonra yattım ve az önce uyandım. uyumak güzel şey arkadaşlar. siz aşağıdaki mesajı görmediniz, duymadınız. hatta bu konu hakkında hiçbişi bilmionus hatta yönetimden rica, eğer bir iyilik yapıpta silerseniz çok iyi olur
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!