Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » Veritabanları » [MySQL] erişemiyorum?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 09.02.2005   #1 (permalink)

erguven's Avatar

Yer: Edirne
[MySQL] erişemiyorum?

Windows XP üzerinde Apache 1.3.33 PHP 4.3.9 ve MySQL 4.1.7 yükledim. Apache ve PHP sorunsuz olarak çalışıyor. Aslında MySQL' de sorunsuz çalışıyor. Ama tek yapamadığım şey PHP ile MySQL arasında bir bağlantıyı kuramadım. Wordpress vb. scriptleri yüklemeye çalıştığımda MySQL' e bağlanamadığını söylüyor. phpMyAdmin 2.6.0 kurmayı denedim onda da sorun çıktı. Bir yerlerde bir eksiğim var ama çözemedim.

Not: Belki gerekli olur.
Dizinler
c:\apache
c:\PHP
c:\MySQL

c:\PHP\dlls dosyalarını windows\system32 altına kopyaladım.
/home/fatih/ | Registered Linux User #384896
erguven şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.02.2005   #2 (permalink)

erguven's Avatar

Re: [MySQL] erişemiyorum?

kullandığım çok basit bir kod.
PHP Code:
<?PHP 

/* MySQL baglantisi [host,user,password] */ 

$link mysql_connect("localhost""root""fatih"
       or die(
"Baglanamiyor..."); 
   echo 
"Baglanti basarili..."

/* Baglantiyi kapatıyoruz... */ 

mysql_close($link); 
?>
ama ne yaptıysam baglanamiyor sonucunu aldım.
test.PHP adını verdiğim bu dosya ile apache error.log' unda [Thu Feb 10 03:20:23 2005] [error] PHP Warning: mysql_connect(): Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client in c:\apache\htdocs\test.PHP on line 3 hatasını gördüm.

netstat -a sonuçlarında fatih:3306 listening durumunda.Fakat yukarıdaki kodu çalıştırdıktan sonra netstat -a yaptığımda iki tane fatih:3306 çıkıyor. Ancak ikincisi biraz farklı.(Not:Bu normal bir durum mu?)

Soruna şu yönden bakarsak; önce MySQL' i sonra Apache' yi sonra da PHP' yi yüklüyorum. Hiçbir ayar yapmadan MySQL' i zaten göremeyiz değil mi? sorun da buradan kaynaklanıyor sanırım. Apache ve PHP birbirlerini görüyorlar. Ama MySQL için aynı durum söz konusu değil. libmySQL.dll windows/system32 altına kopyalanmış durumda. Başka nasıl bir ayar yapmak gerekir?
erguven şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.02.2005   #3 (permalink)
mow

Yer: İzmir

MySQL 4.1.7 değilde 3.x versiyonlarından birini kurmayı denedin mi ?

bide söylemesi ayıp, verdiği hatayı Google yazıp entera basınca ilk sırada çıkan link http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/old-client.html sorunu çözecekmiş gibi gözüküyor
mow şu an çevrimdışı  
Old 10.02.2005   #4 (permalink)

erguven's Avatar

3.x versiyonu da yüklemiştim. ama tekrar bir deneyeceğim. adres için teşekkür ederim. aklıma gelmemişti. sağol.
erguven şu an çevrimdışı  
Old 12.02.2005   #5 (permalink)

erguven's Avatar

Reset the password to pre-4.1 style for each user that needs to use a pre-4.1 client program. This can be done using the SET PASSWORD statement and the OLD_PASSWORD() function:

MySQL> SET PASSWORD FOR
-> 'some_user'@'some_host' = OLD_PASSWORD('newpwd');

Alternatively, use UPDATE and FLUSH PRIVILEGES:

MySQL> UPDATE MySQL.user SET Password = OLD_PASSWORD('newpwd')
-> WHERE Host = 'some_host' AND User = 'some_user';
MySQL> FLUSH PRIVILEGES;

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ile çözüldü. MySQL 4.1.x sonrası sürümlerdeki şifreleme algoritmasının değişmesinden kaynaklanıyormuş... @mukus link için tekrar teşekkürler...

Mesaj Ftherg tarafından 12.02.2005 (17:53) yeniden düzenlendi.
erguven şu an çevrimdışı  
Old 21.02.2005   #6 (permalink)

BuGSuR's Avatar

Yer: Ankara

Geçmiş olsun...

Benim de benzer bir sorunum var sanırım. O yüzden buraya yazmayı uygun buldum.

Kurulanlar:
PHP 4.3.10 (c:/PHP )
Apache 2.0.53 (c:/ProgramFiles/ApacheGroup/Apache2)
MySQL server 4.1.10 (c:/MySQL/MySQL server 4.1)
PhpMyAdmin-2.6.1 (Zipped@ c:/WWW/phpMyAdmin-2.6.1)

Problem:
Apache > PHP kurulumu sonrası bir problem yok.
Ancak MySQL ve PhpMyAdmin kurulumu sonrasında problem var.
Problem ise "phpmyadmin"'e bağlandığımda ( localhost/phpMyAdmin-2.6.1 ) şifremi kabul etmiyor. Sanırım şifre hatasından ziyade MySQL'e bağlanmıyor.

MySQLServer 4.1 Kurulumunda, config ayarlarında Standard Config> Install as windows service > root şifresi belirleme şeklinde kurulumu takip ettim ( Enable root acess from remote machines ). Ancak son adımda "execution" bir sorun çıktı. Bu esnada sanırım firewall ile bir cakismadan sebep once hata verdi, "retry" diyince problem giderildi ve islem tamamlandi. Ne varki "phpmyadmin" config ayarlarını (http, dizin belirtme) yaptıktan sonra bağlanamadım.

Bu konuda benzer tecrübeleri olanlardan tavsiyelerini bekliyorum.
Dersenizki MySQL'in eski sürümlerine geç, başım üstüne. Ama mümkünse bu problemi giderebilmeyi yeğlerim.

Teşekkürler,
Old 21.02.2005   #7 (permalink)

erguven's Avatar

merhaba.

öncelikle phpMyAdmin' in conf dosyasının içerisindeki tüm kullanıcı adı ve şifreleri doldurmanı öneririm. yine bir sonuç alamazsan MySQL' i silip tekrar yüklemeni öneririm. Firewall' ı kapatırsın yine. Fakat MySQL servisi sistemden kalkmazsa(bazen yaşadım) yine execute aşamasında hata alabilirsin. bpftpsrvservice diye ufak bir programla MySQL servisini siliyordum(başka bir bilgisayardan bağlandığım için dosyayı ekleyemedim. Lazım olursa eklerim). Ayrıca phpMyAdmin2.6.0 versiyonunu deneyebilirsin.(2.6.1' i denemedim o yüzden) phpMyAdmin' i yüklemeden MySQL' e erişiyor mu? Hataları yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim...

+

dizinleri şu şekilde yapsaydın bence daha rahat olurdu.
#c:/Apache2
#c:/MySQL/
#c:/Apache2/htdocs/phpMyAdmin-2.6.1

Mesaj Ftherg tarafından 21.02.2005 (15:26) yeniden düzenlendi. Açıklama: ek
erguven şu an çevrimdışı  
Old 21.02.2005   #8 (permalink)
nothingrows

bir iki yerde daha söyledim yanlış anlaşılmasın. foxserv diye bir olay var apache+PHP+MySQL+phpmyadmin paket halinde tek seferde kurulabiliyor. ayrıca kurulumda port ister sizden bunu 80. portun dışında bir porta atarsanız iis ile sorunsuz çalışır.

Old 22.02.2005   #9 (permalink)

BuGSuR's Avatar

Yer: Ankara

Önerileriniz için teşekkürler,
Birkaç farklı kombinasyon denememe rahmen sorun yukarda yer alan algoritma ile ilgiliymiş yine.
Tam eski sürüm MySQL yüklemeye karar verirken, sorunu halletim. Ftherg sorunumuz aynı noktadaymış.
Çok sağol, hayırlı olsun...

Mesaj BuGSuR tarafından 22.02.2005 (03:21) yeniden düzenlendi.
BuGSuR şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

erisemiyorum , mysql

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 23:57.