»
SQL'de Like kullanırken [ ve ] ayraçlarına dikkat etmem gerekiyormuş?
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
SQL'de Like kullanırken [ ve ] ayraçlarına dikkat etmem gerekiyormuş?
Selamlar, yazdığım bir script'te nedenini bir türlü bulamadığım bir sorunla karşılaşıyordum. SQL'e belli bir kritere göre arama yapmasını söylüyordum ancak SQL kritere uymayan bir veriyi de alıyordu, daha sonra şöyle bir deneme yaptım: SQL.mdb diye bir veritabanı yarattım. deneme diye bir tablo yarattım ve içine otomatik sayı türünde bir "id" alanı ve metin türünde "yazi" adlı bir başka alan açtım ve içine öylesine iki tane veri yazdım (Ne yazdığınız fark etmiyor, kaç tane veri girdiğiniz de fark etmiyor.). Daha sonra şöyle bir ASP dosyası yarattım: default.ASP : Kod:
<% Set baglanti = server.CreateObject("ADODB.Connection") baglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ="&server.MapPath("SQL.mdb") SQL="Select id From deneme Where yazi Like '%[zartzurt]%'" Set kayit_var_mi=baglanti.Execute(SQL) If kayit_var_mi.Eof Then Response.write "yok" Else Response.write "var<BR>" Response.write kayit_var_mi("id") End If kayit_var_mi.Close Set kayit_var_mi = Nothing baglanti.Close Set baglanti = Nothing %> |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: SQL'de Like kullanırken [ ve ] ayraçlarına dikkat etmem gerekiyormuş?
LIKE aramalarında [ ve ] özel karakterlerdir. Anlamları ise egular expression'da geçen anlamlarına yakındır.
LIKE '[abc]' şeklinde bir arama: a, b veya c harfinden oluşan bir değer demektir. LIKE '[a-z]' şeklinde bir arama: a-z harflerinden birinden oluşan bir değer demektir. LIKE '%[abc]%' şeklinde bir arama: a, b veya c harfi içeren bir değer demektir... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Re: SQL'de Like kullanırken [ ve ] ayraçlarına dikkat etmem gerekiyormuş?
Hmmm teşekkürler. Birçok SQL sitesinde bulamamıştım bu ayraçların böyle bir anlamının olduğunu, iyi oldu gerçekten öğrendiğim.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |