|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: mysql4 'den mysql3'e convert
convert eden script var mı bilmiyorum, ben benzeri bir durumda 3. versiyonun desteklemedigi özellikleri SQL dosyasi icinden silerek cozmustum. "ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1" gibi seyleri, tabi bu tip bir aktarimda charset'e dikkat etmek lazim, yoksa bozulabilir verilerin.
problem baska bir sey ise stnonstop dedigi gibi bilemeyiz, en azindan bir hata mesaji yardimci olurdu. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ya sorun benim degil bi arkadasım sormamı istedi. onun için su anda hatayı gonderemiyorum. ama sorun genel olan bisey bende onceden bilgisayarıma kurdugumda karsılasmıstım daha sonra hemen eski versiyonunu geri kurdum. Evet türkçe karakterleride baya bi bozuyor.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
MySQL dump edilen verilerde UTF8 kullanıyor, ama her nedense restore aşamasında Türkçe karakterlerde sorun çıkarmaya devam ediyor. (Bu arada bu konuda bilgi sahibi olan biri varsa bizi aydınlatsın zamanında delirmiştim bu yüzden)
Ancak MySQL4'de eğer veritabanın MyISAM ise direkt veritabanına ait klasörü MySQL3'e taşıyabilirsin. Veritabanı ilk kullanıldığında çıkan hataları gidermek içinse, her bir tablo için "REPAIR TABLE tablo_adi" sorgusunun işini görmesi lazım. Not: myisamchk gibi harici uygulamalar versiyon uyumsuzluğundan kaynaklanan sorunları tam olarak gideremeyebiliyor.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!