|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
sql'de aynı sütünün farklı koşullardaki aynı satırdaki toplamları
merhabalar Kod:
SELECT testler.kitap_id, kitaplar.kitap_ismi, Sum(testler.soru_sayisi) AS Toplasoru_sayisi FROM kitaplar INNER JOIN testler ON kitaplar.id = testler.kitap_id GROUP BY testler.kitap_id, kitaplar.kitap_ismi, kitaplar.id, testler.cozuldu_mu; örneğin bana yukardaki gibi bir sorguyla dönen cevap: Kod:
id isim toplam -- -------------- --------------- 1 birinciisim 300 2 ikincisim 30 Kod:
id isim toplam1 toplam2 -- -------------- --------------- --------------- 1 birinciisim 270 30 2 ikinciism 12 18 not: WHERE cümleciğini direk kullandığımda sadece doğru veya yanlış koşul için bir sütünda sadece bir toplam alabiliyorum bunu nasıl başarabilirim?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: sql'de aynı sütünün farklı koşullardaki aynı satırdaki toplamları
MySQL için http://www.devshed.com/c/a/MySQL/MySQL-wizardry/
nested query destekliyorsa databasein iç içe sorgular ile yaparsın istediğini.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
teşekkürler. verdiğin adres tam olarak istediğim şey ancak access kullanıyorum. ve sanırım desteği yok.
gene de teşekkürler.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Access te var zannederim nested query
şöyle olacak SQL query: Kod:
SELECT testler.kitap_id, (SELECT COUNT(*) FROM tester WHERE kosul=true) AS true_total,(SELECT COUNT(*) FROM tester WHERE kosul=false) AS false_total FROM testler ORDER BY kitap_id ASC
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
tam umudumu kestiğim bir anda cevap attın. teşeşkür ediyorum. ancak şimdi de şöyle bir problemim var:
[quote]SELECT testler.kitap_id, kitaplar.kitap_ismi, Sum(testler.soru_sayisi) AS Toplasoru_sayisi, (SELECT Sum(testler.soru_sayisi) AS Deyim1 FROM testler WHERE (((testler.cozuldu_mu)=True)) GROUP BY testler.kitap_id ) AS toplamcozulmussoru FROM kitaplar INNER JOIN testler ON kitaplar.id = testler.kitap_id GROUP BY testler.kitap_id, kitaplar.kitap_ismi;[quote] diyorum. iç soruguyu kendi başına çalıştırınca 4 satır döndürüyor. ana sorgu da iç sorgu(nested querry) olmadan gayet güzel ve 4 satır döndürüyor. ancak iç içe geçirince -yukarıdaki örnekteki gibi- bana alt sorgudan en fazla bir kayıt dönebileceğini yazıyor. iç sorgudaki group by kısmını kaldırdığımda ise toplam çözülenleri gösteriyor. ben bir tane ana toplamı dört satır boyunca tekrar etmek değil dört satır boyunca bulduğum toplamları yazdırmak istiyorum. bunu çözebilmenin bir yolu var mıdır?
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Buradaki zorunluluk, içerideki sorgunu tek bir kayıt dönmesi aksi halde o değeri " AS "ile belirttiğin kolona atayamayacaktır.
Senin yanlısın içteki sorguya WHERE ile dış sorgunun ilişkiili field'ını belirtmemen Şöyle birşey olacak Kod:
SELECT testler.kitap_id, kitaplar.kitap_ismi, Sum(testler.soru_sayisi) AS Toplasoru_sayisi, (SELECT Sum(testler.soru_sayisi) AS Deyim1 FROM testler WHERE (((testler.cozuldu_mu)=True) AND testler.kitap_id=K.kitap_id) GROUP BY testler.kitap_id ) AS toplamcozulmussoru FROM kitaplar K INNER JOIN testler ON kitaplar.id = testler.kitap_id GROUP BY testler.kitap_id, kitaplar.kitap_ismi;
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
hocam son noktayı koydun. tekrardan ellerine sağlık.
şimdi de nerede neden hata yaptığımı tamamen kavramaya uğraşıyorum. selamlar
bu imzayı okurken ortalama iki - üç saniye kaybettiğinizin farkındamısınız? Mesaj bérk tarafından 14.06.2005 (19:18) yeniden düzenlendi. Açıklama: mükerrer kayıdı silme ve yeni mesaj ekleme |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|