|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
SQL de .... ile .... kayıt arası.
Örneğin, 25 ile 50 inci kayıt arası, 50 ile 75 arası veya 75 ile 100 arası ve böyle 25 er şekilde devam edip gidecek olan kayıtları nasıl seçtirebiliriz. Bildiğim kadarıyla BETWEEN var ama onda kayıtları bilmen gerek ben kayıtlaır bilmiyorum ve kayıtlar değişebilir. SELECT * FROM tablo WHERE hucre BETWEEN 'Kayıt1' AND 'Kayıt2' Teşk. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: SQL de .... ile .... kayıt arası.
BETWEEN kayıt içeriklerine göre sıralamaya göre listeler; kayıt sıra numarasına göre istiyorsan MySQL'de LIMIT a,b son takısını kullanman gerekir. Buna record paging denir; yani kayıtları sayfa sayfa getirmek. LIMIT'ten sonrakiilk rakam başlanacağı sıra numarası (25'den itibaren), ikinci rakam ise getirilecek kayıt adedi (roplam xx kayıt getir) belirtmeni sağlar. Yani senin örneğinde
LIMIT 0,25 LIMIT 25,25 LIMIT 50,25 LIMIT 75,25 diye ilk rakam değişecek sadece. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: SQL de .... ile .... kayıt arası.
Merhaba,eğer bunu veritabanındaki kayıtları sayfa sayfa göstermek için istiyorsanız bunun için sayfalama dediğimiz olayımız var ama yok ben sadece 25 ile 50 arasındaki kayıtları göstereceğim diyorsanız
(id kolonunu otomatik sayi olarak düşünürsek eger yoksa otomatik artan bir kolon ekleyiniz); "Select * from tablo where id between 25 and 50 " şeklinde işinizin görüleceğini düşünüyorum.İyi çalışmalar... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!