»
Access / Server ayarları / Turkce karakterler
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Eskisehir
|
Access / Server ayarları / Turkce karakterler
Merhaba, belki basiniza gelmistir Access ile calistiginizda, ben cozumu bilmiyorum, bilen arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim. bir access dosyanizi, farkli uluslararasi ayarlara sahip serverlar arasinda gezdirdiginizde, datanin icindeki turkce karakterler bozuluyor. yani, amerika'da hosting alirken, turkiye'ye getirdiginizde ya da turkiye'deki bir server'da host hizmeti alirken yurtdisindan host almaya baslarsani, access dosyanizin icindeki turkce karakterler bi sekilde bozuluyor. bunu engellemenin ya da, olduktan sonra duzeltmenin bir yolu var mi ? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Access / Server ayarları / Turkce karakterler
biraz önce benim de başıma geldi
![]() wwwroot kalsörümdeki veritabanımı server'a yolarken, server'dan bilgisayarıma indirirken hiç problem yaşamıyordum. güvenlik nedeniyle hostumdaki DB klasörüne veritabanını aktarınca işler değişti... türkçe karakterlerin yerini abidik gubidik karakterler aldı. server'da durunca hiç problem yok fakat makinama indirince sorun oluyor! e haliyle yedek almak istiyorum... ne yapılabilir bu hususta? (tekrar DB'yi wwwroot içine alırsam download tehlikesiyle karşılaşacağım... DB: access .mdb)
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bozulduktan sonra düzeltmenin bir yolu var aslında. Aşağıdaki fonksiyonu kullanabilirsin.
Kod:
<%
Function cevir(metin)
metin = Replace(metin,"%u015F" ,"ş" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%u015E" ,"Ş" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%3A" ,":" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%2C" ,"," , 1, -1)
metin = Replace( metin,"%20" ," " , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%0D%0A" ,"<br>" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%21" ,"!" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%28" ,"(" , 1, -1 )
metin = Replace(metin,"%29" ,")" , 1, -1 )
metin = Replace(metin,"%u011F" ,"ğ" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%u011E" ,"Ğ" , 1, -1)
metin = Replace(metin, "%u0130" ,"İ" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%u0131" , "ı" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%E7" ,"ç" , 1, -1 )
metin = Replace(metin,"%C7" ,"Ç" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%F6" ,"ö" , 1, -1)
metin = Replace(metin, "%D6" ,"Ö" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%FC" , "ü" , 1, -1)
metin = Replace(metin,"%DC" ,"Ü" , 1, -1 )
cevir = metin
End Function
%>
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Eğer Access dosyası web için kullanılıyorsa, Türkçe karakter içeren metinler Access e eklenmeden once herbir Türkçe karakter bir HTML entity ile "replace" edilerek yazılabilir. Bu durumda hiçbir yabancı serverda bu karakterler bozulmadan saklanabilecektir.
Eğer istenirse, veritabanından verileri okurken kullanılmak üzere bir fonksiyon yazılarak, HTML entities Türkçe karakterlere dönüştürülebilir. Tabii amaç bir sitede Türkçe karakter göstermek ise bu işlem bence gereksiz olacaktır. İkinci bir yöntem de karakterlerin Türkçe karakter seti ile değilde UTF-8 olarak kaydilmesi ve UTF-8 olarak gösterilmesidir. Bu belki daha kısa bir çözüm olarak düşünülebilir. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
benim problemim tamamen FTP programının hatasıymış...
SmartFTP kullanınca böyle bir sorun kalmadı. fakat olası diğer sorunlar için yukarıdaki kodlar çok yararlı
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Eski bir konuyu canlandırdığım için kusura bakmayın.
Access veritabanını Cute Ftp programını kullanarak indirdiğimde indirdiğim dosyada ve webde Türkçe karakter problemi ortaya çıkıyor. Hostum Amerika'da (Godaddy) galiba yabancı bir hosttan ftp ile dosya çektiğinde bu sorun oluyormuş. Bu problem ftp problemi ile mi ilgili yoksa başka bir şey mi? Burada konuşulmuş ama FTP için ne gibi bir ayar yapmak lazım veya hangi ftp programı bu konuya çözüm getirir bilen var mı? |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!