Zoque.Forum
»
kaliteli bir veri tabanı yapısı nasıl oluşturulur?
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
kaliteli bir veri tabanı yapısı nasıl oluşturulur?
Merhaba, örenmek istediğim şey hızlı ve kullanışlı bir MySQL veritabanı nasıl oluşturulacağı.
yani veritbanında primary key, index gibi şeylerin az buçuk ne işe yaradığını biliyorum. zaten yaptığım veritabanları çalışıyor, ama artık kaliteli veritabanları oluşturmak istiyorum. veritabanı oluştururken nelere dikkat etmek gerekir? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: kaliteli bir veri tabanı yapısı nasıl oluşturulur?
çok klasik bir yanıt olabilir ama eğer ingilizcen varsa www.mysql.com, www.phpmyadmin.com, www.php.net/mysql sayfalarına bir bak derim.
bir de böyle bir olay var: http://www.devshed.com/c/b/MySQL olaya daha hakim olan arkadaşlar daha ayrıntılı yanıtlar vereceklerdir. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ana kural, "primary key ile birincil ilgisi olmayan alanlar o tablonun dışına çıkar."
gerisi, normalizasyon seviyesine bakar. mengus cok güzel anlatmış, tek geçerim...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Absconder kaynak için teşekkürler, eğitici oldu.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
daha önce sitemdeki her konu için ayrı bir tablo açıyordum ama şimdi tüm konular bir tabloda iki sütunla kategorilenmiş durumda forumların veritabanlarındaki mantık ve pratik oluyor.
Şahsım düzen hastasıdır da... bana böyle pek bir düzenli geliyor. olaya biraz basit yaklaştım ama olay bana basite indirgenmezse kafaya takılacak birşeymiş gibi geldi...
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!