Zoque.Forum
»
Mysql'den veri okumak ...
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Mysql'den veri okumak ...
Merhabalar,
MySQL de oluşturduğum veritabanında id---------------- xxxxx 1----------------- 10 2----------------- 160 3----------------- 30 4----------------- 80 şeklinde giden bir tablo var ve ben bunu sayfaya 160 80 30 10 şeklinde sıralamak istiyorum. Yani sıralarken tüm tablodaki satırlardan xxx hangisinde en büyükse onu en başa yazsın gerisinide büyüklük sırasına göre dizsin istiyorum. Böyle bir şey yapabilirmiyim ya da farklı bir çözümle yapabilirmiyim ? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Mysql'den veri okumak ...
Kod:
SELECT * FROM tabloAdi ORDER BY alanAdi DESC kolay gelsin.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
bu sorguyu doğru şekilde kullanıyorsanız tam olarak istediğinizi yapması lazım. MySQL'e hangi arayüzle bağlanıyorsunuz? biraz daha detaylı bilgi verebilirseniz belki bir çözüm bulabiliriz.
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
2.si ise xxxx onada ben içerik ekliyorum. istediğim xxxx i sıraya dizmek, yani verilerin içindeki en büyük rakam okununca en üstte yer alsın. sizin verdiğiniz sadece id kısmını 1.2.3 şeklinde diziyor. asc ise 3.2.1 die diziyor. yapmak istediğimi umarım anlatabilmişimdir.. |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!