|
|
#1 (permalink) |
|
İki Host Arası MySql Bağlama
İki tane hostum var birinde MySQL db var diğerinde yok.. MySQL olan hosttaki bilgileri diğer hostumda yayınlamak istiyorum ama bi türlü yapamadım yardımcı olurmusunuz??? *Örneklendirme yapmam gerekirse nucleus blog kurmak istiyorum ve bilgileri diğer hosttaki MySQL dbye bağlamak istiyorum.. İstediği Config bilgileri.: // MySQL connection information $MYSQL_HOST = 'Sorunum Tam olarak burada'; $MYSQL_USER = 'ornek1_aaaa'; $MYSQL_PASSWORD = 'aaaa'; $MYSQL_DATABASE = 'ornek1_aaaa'; $MYSQL_PREFIX = ''; |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Re: İki Host Arası MySql Bağlama
$MYSQL_HOST = 'MySQL bulunan hostunuzun bulunduğu sunucunun IP adresi';
Olması gerekli ... Fakat, kullanıcı dışardan erişime açık değilse yine erişemeyebilirsiniz. Fikrimce açık olması gereklidir. Genelde açıktır çünkü ...
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
genelde acik olmaz kapali olur gibi geliyor bana, hosting adminine ya da makinalarin kurulumuna bagli bir durum. ben olsam paronayak oldugum icin kapatirdim mesela.
en basitinden dos saldirisi olabilir, yaniliyor da olabilirim tabiki(boyle diyipte kurtulmaya iyi alistim ya neyse) @spaksu: hata veriyor yerine hatayi yazsaydin daha iyi olmaz miydi? |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Kod:
grant select,insert,update, delete on db_name.* to user_name IDENTIFIED BY "user_password";
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Muhtemelen MySQL sunucusu "dışarıdan" yapılan bağlantılara kapalı konumda tutuluyor. Çünkü eğer şirket doğrudan "Database server" hizmeti sunmuyorsa haklı olarak veritabanı sunucularını dışarıya açmayacaktır.
Belki MySQL'in çalıştığı sunucuda PHP, Perl, vb. bir dille "ara programcık" yapılabilir. Senin istediğin sorguları içeride yapıp sonuçları gönderir. Performans açısından iyi değil ama bir çözüm gene de.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Eğer cPanel kullanıyor isen MySQL Databases simgesi altından en alta kısma gidip erişim izni vermek istediğin IP adresini girebilirsin. Böylece o IP adresinden gelen MySQL bağlantı istekleri doğru kullanıcı adı/parola olduğu takdirde kabul edilecektir. Bir de bağlantı yaparken parametre olarak bağlantı portunu ayarlaman gerekebilir, MySQL için 3306 olması gerek bu portun.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!