Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » Veritabanları » MSSQL veri türleri ve bi kaç sorun

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 12.07.2006   #1 (permalink)

Karakan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 5
MSSQL veri türleri ve bi kaç sorun

MySQL türkçe karakter probleminin üstesinden gelemeyince MSSQL kullanmaya karar verdim ama bazı sorunlar var..

- öncelikle Access i bırakıp My/MS-SQL e gectigim için veri türlerinde sıkıntı cekiyorum..mesela access de kullandıgım Memo veri türü nedir? Int türünü kullandıgım yerlerde length olarak 5 giriyorum ama tabloyu kaydettigimde 4 olarak ayarlıyor bunu ve text olarak işaretledigim alanları neden length olarak 16 ayarlıyor?

- My-SQL kullanmak istememin sebebi .SQL dosyaları oluşturarak veritabanı yapımı herzaman saklayabiliyordum denemelerimden sonuclarımı aldıktan sonra droplayıp tekrar SQL mi okutuyordum ve tertemiz bir veritabanı cıkıyordu karsıma Ms-SQL de böyle bi özellik mevcutmudur?

- ve en önemli kısmı MySQL için tasarladıgım ASP sayfam baglantı ayarlarını degiştirdikten sonra neden mssql de calışmaz da recordsetleri değişkenlere atadıktan sonra sorunsuz çalışır?

Alıntı:
Çalışmayan kod:

<%=lcase(rs2("altkat"))%>

Çalışan Kod:

altkat=rs2("altkat")%>
<%=lcase(altkat)%>
- MSSQL de örnek olarak girdigim şşŞŞÇÇççİİiiıı karakterleri neden şşssççççiiiiii olarak cıkar?(MySQL deki gibi abuk subuk karakterler cıkmasından iyidir ama yazının önemli oldugu bi site ile ugrasıyorum ve karakterlerime dokunulmasın istiyorum..ne yazdıysam o cıksın )

şimdiden teşekkürler....
(nedir bu veritabanlarından cektigimiz...)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 12.07.2006   #2 (permalink)

absconder's Avatar

Yer: istanbul
Re: MSSQL veri türleri ve bi kaç sorun

- memo'nun SQL server'da birden fazla karşılığı vardır:

varchar: 8000 karakter depolayabilir, varchar(73) şeklinde tanımlarsanız, girdiğiniz karakterleri saklar, peşine boşluk karakteri koyar,
nvarchar: varchar'in benzeridir ancak unicode 4000 karakter depolayablir.
text: 2^31 - 1 karakter depolayabilir, tanımlandığında default 16 byte'dir ama girilen karakterlere gore depolama alanı belirlenir.
ntext: text'in benzeridir, ancak 2^30 - 1 unicode karakter depolayabilir.

numeric alanlar;
bigint : Integer data from -2^63 through 2^63-1
int : Integer data from -2^31 through 2^31 - 1
smallint : Integer data from -2^15 through 2^15 - 1
tinyint : Integer data from 0 through 255
decimal : Fixed precision and scale numeric data from -10^38 +1 through 10^38 -1
numeric : Fixed precision and scale numeric data from -10^38 +1 through 10^38 -1

ayrıntılı bilgi : http://www.databasejournal.com/featu...e.phpr/2212141

- backup/restore mantığıyla benzerini yapabilirsiniz. ancak MySQL'deki gibi dataları SQL ifadeleri olarak saklayamazsınız.

- bu şekilde bir yapı ile hiç karşılaşmadım, kodlarınız ile ilgili olmalı sanırım.

- bu veritabanınızın oluştururken kullandığınız dil tanımı ile ilgili olsa gerek. Turkish_CI_AS tanımını kullanırsanız problem yaşamazsnız.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 12.07.2006   #3 (permalink)

Karakan's Avatar

Turkish_CI_AS
bunu nasıl ayarlayabilrim? Plesk ile beraber kurulan mssql i kullanıyorum?
Old 12.07.2006   #4 (permalink)

energizer's Avatar

Yer: İstanbul

Veritabanını oluştururken Collation name alanından seçmelisin.
energizer şu an çevrimdışı  
Old 12.07.2006   #5 (permalink)

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

Alıntı:
LetSDie tarafından gönderilen mesaj:
Turkish_CI_AS
bunu nasıl ayarlayabilrim? Plesk ile beraber kurulan mssql i kullanıyorum?
Eğer sunucu yöneticisi iseniz ve komple tüm veritabanlarının dilini değiştirmek isterseniz;
"C:\program Files\SWsoft\Plesk\Databases\MSDE\MSSQL\Install" içinde "cnfgsvr.out" dosyasını notepad le açarak yapabilirsiniz. (Farklı başka metodlar da olabilir ...)
Old 12.07.2006   #6 (permalink)

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

PLESK üzerinde oluşturulmuş var olan bir veritabanına "SQL server Management Studio Express" ile bağlanarak ta "Collation Name" i değiştirebilirsiniz.

bknz : http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/sql/download/
Old 13.07.2006   #7 (permalink)

CreaNext's Avatar

Yer: istanbul

access veritabanını mssqle import ederek hem neyin neye karışılk geldiğini tam olarak görürsün hem de kolay bir şekilde access veritabanını mssql e çevirmiş olursun...

*** IMPORT (Tablolarımızı MS SQL'e kopyalamak için) ***

Enterprise Manager'ımızı açıyoruz ve sol panel'imizden Microsoft SQL Servers'ı açıyoruz.Altındaki SQL server Group'u açtıktan sonra da (local)(Windows NT)'ye sağ tıklıyoruz gelen menü den All Task'daki ımport Data'yı seçiyoruz.ılk gelen penceremizi Next diyerek geçebiliriz.şimdiki gelen pencerede tablolarımızı nereden kopyalayacağımızı göstereceğiz.
Bunun için Data Source'u yukarıdan 5. olan Driver to Microsoft Access(*.mdb) olarak seçin.Sonra hemen altındaki User/System DSN'i New diyerek gelen pencereden 2. olan User Data Source'ı seçin ve Next diyin.Burada baştan 2. olan Driver do Microsoft Access(*.mdb)'yi seçin ve Next diyin ve gelen pencereyi de Finish diyerek bitirin.
Burada gelen pencerede Access veritabanımızı göstereceğiz.Data Source Name'e yazılacak isim için .mdb dosyanızın ismini yazın(ısim çok önemli değil).Description'a herhangi birşey yazmanıza gerek yok.Burada önemli olan Database yazısının altındaki Select... e tıklayın ve gelen pencereden Access veritabanınızın .mdb olarak yerini gösterin ve Ok diyerek kapatın.Eğer Access veritabanınız şifreli ise buraya şifresini yazabilirsiniz.Değilse Next diyerek bir sonraki adıma geçelim.

Bu bölümde tablo'ların nereye kopyalanacağını göstereceğiz.Destination olarak seçili durumda gelen Microsoft OLE DB Provider for SQL server'ı değişiklik yapmanız gerekmiyor.Burada alttaki Use SQL server Authentication'u seçiyoruz ve yukarıdaki vermiş olduğumuz yani önceki konularda anlatımlı olarak oluşturduğumuz hesabımızın ismini,şifresini ve hangi veritabanını kullandığını gireceğiz.Username bölümüne giris,Password olarak 123456 yazalım.Database olarak da en alttaki Veritabanim'i seçin ve Next diyerek bir sonraki adıma geçin.Burada da Next dedikten sonra gelen bölümde tablolarınızın isimlerini göreceksiniz.Kopyalamak istediklerinizi seçebilir veya Select All diyerek hepsini seçebilirsiniz.Biz Select All diyoruz ve Next diyoruz.Sonraki gelen Pencereden Next ve en son olarak gelen Finish diyerek kopyalam işlemini bitirin.Kopyalama işlemi gerçekleşcektir.Bundan sonra Sol panel'deki (local)(Windows NT)-->Databases-->Veritabanim-->Tables'da kopyalanan tablolarınızı görüntüleyebilirsiniz.

*** EXPORT (Tablolarımızı MS SQL'den Access'e kopyalamak için) ***

Bu işlem için yeni bir tane .mdb dosyası oluşturmamız gerekiyor.Boş olarak bu veritabanını oluşturun ve Enterprise Manager'dan Import yapar gibi (local)(Windows T)'ye sağ tıklıyoruz gelen menü den All Task'daki Export Data'yı seçiyoruz.Next diyerek bir sonraki geldiğimiz adımda kaynak olarak seçili gelen Microsoft OLE DB Provider for SQL server'ı değişiklik yapmayacağız.Buradan tabloların nereden kopyalanacağını göstereceğiz.Önceki konularda oluşturmuş olduğumuz bilgileri kullanacağız.Username'e giris password olarak 123456 yazılacak ve Database olarak'da veritabanim seçilecektir.Sonra Next diyoruz ve nereye kopyalanma yapılacağınız seçeceğiz.

Destination olarak yukarıdan 5. olan Driver to Microsoft Access(*.mdb) olarak seçin.Sonra hemen altındaki User/System DSN'i New diyerek gelen pencereden 2. olan User Data Source'ı seçin ve Next diyin.Burada baştan 2. olan Driver do Microsoft Access(*.mdb)'yi seçin ve Next diyin ve gelen pencereyi de Finish diyerek bitirin.Burada Data Source Name olarak herhangi bir isim girin ve Select diyelim.Burada .mdb olarak yeni oluşturduğunuz Access dosyasını gösterin ok diyerek bitirin.
Dönmüş olduğumuz yerde Next diyelim ve bir sonraki gelen adımda tekrar Next diyelim.Burada hangi tablolarınızın Access veritabanına kopyalanacağı sorulacak.Select All diyerek Next dedikten gelen adımda tekrar Next diyip ve sonra Finish diyerek kopyalama işlemine başlayın.Bittikten sonra oluşturmuş olduğunuz yeni .mdb(access) dosyasında tablolarınızı verilerinizle birlikte bulunduğunu göreceksiniz.

ımport ve Export böyledir.Burada localhost server'ını kullanarak bu işlemleri yaptık aynı işlemleri dışarıdaki bir SQL server için uygulayabilirsiniz.

kaynak : asprehberi.net
Old 13.07.2006   #8 (permalink)

Karakan's Avatar

cevaplar için gercekten cok teşekkürler.2 gündür mssql hakkında arstırıyorum,deniyorum,ve test ediyorum kodları..sonunda mssql in yapısını anlamaya ve kullanmaya basladım.gercekten ASP ile performans acısında cok fark ediyor.
kendim için faydalı olan sizlerin verdigi adreslere ek olarak ,
http://authors.aspalliance.com/aspxtreme/ado/index.aspx
adresinide daha sonra ihtiyacı olabilecek kişiler için ekliyorum.
tekrar teşekkürler
Old 14.07.2006   #9 (permalink)

blurise's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
Karakan tarafından gönderilen mesaj:
- My-SQL kullanmak istememin sebebi .SQL dosyaları oluşturarak veritabanı yapımı herzaman saklayabiliyordum denemelerimden sonuclarımı aldıktan sonra droplayıp tekrar SQL mi okutuyordum ve tertemiz bir veritabanı cıkıyordu karsıma Ms-SQL de böyle bi özellik mevcutmudur?
Alıntı:
absconder tarafından gönderilen mesaj:
- backup/restore mantığıyla benzerini yapabilirsiniz. ancak MySQL'deki gibi dataları SQL ifadeleri olarak saklayamazsınız.
Burada bir yanlis anlasilma olmus anlasilan.
1- Veritabani yapisini .SQL dosyasına cikartmak icin database yada herhangi bir obje icin Generate SQL script secenegini kullanabilirsin.
2- Tum DByi SQL halinde export eden programlar oldugunu biliyorum ancak yer acisindan cok mantikli olmayabilir.
blurise şu an çevrimdışı  
Old 15.07.2006   #10 (permalink)

Karakan's Avatar

sunucumda mssql veritabanları yönetimi için ASP.Net Enterprise Manager diye bir arabirim var ama söylediklerinizin cogu bu arabirim ile yapılamıyor..hatta tablo içindeki veriyi düzenleyemiyorum bile..alternatif bi çözümü olan var bunun için? phpMyAdmin MySQL verileri yönetiminde bence bu konuda cok iyi..
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

sorun , turleri , veri , mssql

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sist