|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Konya
|
SQL SORGU
arkadaşlar merhaba Tablomda email adında string bir alan var. ben bu alana göre bir sorgu yazmam gerek. Sorgunun içeriği ise şu: email adresi içinde yahoo, Hotmail, mynet geçmeyenler. Ben bir tanesi için : "select * from tablo where email not like '*yahoo*'" çalışıyor. Yanlız diğerlerini buna ekleyemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: SQL SORGU
select * from tablo where email not like '*yahoo* AND not like '*xxx* ... vs gibi halledebirlirsiniz.
AND kullanmaniz gerekiyor.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
AND ile denediğiniz sorguyu yazarsanız daha iyi olacak sanırım çünkü dediğiniz şey yanlış. Yani, soul'un verdiği şekilde AND ile yaptığınızda Yahoo, Hotmail, vs. olmayacak şekilde ele alınacak ve istediğiniz gibi diğer domainlerin olduğu adresler getirilecek.
SELECT * FROM tablo WHERE email NOT LIKE '%yahoo%' AND email NOT LIKE '%Hotmail%' AND email NOT LIKE '%mynet%' Bu sorgudan sonra listelenmeyeceklere örnekler: ..@yahoo.com ..@yahoo.co.uk ..@Hotmail.com ..@sub.Hotmail.com ..@yahoohotmail.com ..@mynet.com ..@mynetyahoo.com
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Konuyu biraz daha açarsak
Kod:
SELECT * FROM tablo WHERE email not like '*yahoo* AND not like '*xxx* Kod:
SELECT * FROM tablo
WHERE email NOT LIKE '%yahoo%' AND email NOT LIKE '%Hotmail%'
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bildiğim kadarıyla wildcard karakteri olarak * yerine % ve _ kullanılıyor SQL sorgularında.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!