|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Trondheim
|
MySQL Türkçe Karakter Problemi
Merhaba, Artık MySQL'den MSSQL'e terfi etmiş olsamda bi konu hakkında fikir almak istedim, bir müşterimiz için kurduğumuz forumda MySQL database kullanıyoruz hostu müşteri kendisi aldığı ve hostun yurtdışında olması sebebiyle latin5'e bir türlü çevirttirememiştik hosting firmasına, bizde değişik bir yöntem kullanarak replace metodu ile karakterleri kendi çapımızda değiştirdik, çevirme yöntemimizde şu şekilde önceden direk kodları db'ye kaydediyoduk Kod:
gveri = Replace(gveri,"ş","& #351;") gveri = Replace(gveri,"Ş","& #350;") gveri = Replace(gveri,"ğ","& #287;") gveri = Replace(gveri,"Ğ","& #286;") gveri = Replace(gveri,"ı","& #305;") gveri = Replace(gveri,"İ","& #304;") Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: MySQL Türkçe Karakter Problemi
Türkçe karakterler yüzünden olan şişmenin çok fazla olacağını sanmıyorum. Bu karakterlerin kullanımı yaklaşık %4-5 civarında. Elimdeki örneklerden yola çıkarak ~3000 postluk bir DB için ~6,5 MB bir kullanım var. Bu da ~sadece 320KB ek kullanım demek.
Tabi müşteriniz Akbank ya da Turkcell vb. ise bu rakam daha yüksek çıkabilir tabiki. .
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!