Zoque.Forum
»
Mssql 2005 Remote Connection
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Mssql 2005 Remote Connection
Bir proje için MsSQL 2005 kullanıyoruz şirket lokalindeki bir makinada msSQL veritabanımız var Microsoft SQL server Management Studio Express client programı ile veritabanına bağlanırken problem yaşıyoruz. Surface Area dan ip ile ilgili ayarları yaptık. remote connection a izin verdik ama error: 233 hatası alıyoruz. programın bağlantı ekranında "browse for more" dediğimizde makinayı göremiyoruz. Normalde makinaya ping çektiğimizde veri alınıp gönderiliyor. Ayrıca o makina üzerinden intranet sayfaları görebiliyorum. Instance name ile alakalı bir problem olabileceğini düşündük ama makinamızın instance name i defaultta SQLEXPRESS olarak geçmekte bizde MACHINE NAMEINSTANCE NAME olarak kullanmaktayız. Windowsda gerekli güvenlik izinlerini verdik farklı bir firewall vs. kullanmamaktayız. Çözümlerinizi bekliyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Mssql 2005 Remote Connection
Client makinadan
Kod:
telnet uzak_server 1433 browse for more icinde cikmasi icin RPC ile erisilebilmesi gerekmektedir. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: Mssql 2005 Remote Connection
"telnet uzak_server 1433" komutunu şimdi deneyemiyorum ama p.tesi şirkette deneyeceğim.
Bağlantı bilgilerim şu şekilde : Instance Name : deneme Makina Adı : orhan olsun Bağlantı ekranında server Name : orhandeneme veya 192.168.1.5deneme Authentication : SQL server Authentication Login : sa Password : ****** Instance Name im de bir hata yok aynı makinada bu şekilde bağlanıyoruz. Tcp ip ile ilgili tüm ayarları yaptım. Ayarları yaptığım kitapçık ekte. rpc yi açmak bir güvenlik açığı oluşturabilir ama yinede p.tesi şirkette deneyeceğim. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!