Zoque.Forum
»
MYSQL'de fiyatlar için hangi field type seçmeliyim?
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
MYSQL'de fiyatlar için hangi field type seçmeliyim?
Merhaba,
MySQL'de ürün fiyatlarını tutacak bir field kullanmak istiyorum. Aynı zamanda fiyatlar ürünü ekleyen kullanıcılar tarafından değiştirilebilecek. Benim bu olayda takıldığım tek nokta, para birimi için hangi field'ı kullanmam gerektiği. Fiyatlarda ondalık kısım da olacak. Örneğin 1278.67 YTL Şu anda tam kısım ve ondalık kısım için iki ayrı INT field kullanıyorum. Fakat bunları tek field da tutmak istiyorum. 1-) Bu işlem için hangi field türünü seçmeliyim? (Tavsiye ettiğiniz field türüyle sağlıklı bir fiyat sıralaması yapabilmeliyim.) 2-) Kullanıcılara formdan fiyat girdirirken nokta mı yoksa virgül mü kullandırmalıyım? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Re: MYSQL'de fiyatlar için hangi field type seçmeliyim?
Farklı kullanım metodları olduğunu düşünüyorum. Fakat, ben şu şekilde kullanıyorum; YTL için decimal(10,2) kullanabilirsiniz. Nokta ile, tıpkı sizin verdiğiniz örnekteki gibi "1278.67" şeklinde girebilirsiniz.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Ben de float(10,2) kullanıyorum. Kullanımı aynı ama yanlış hatırlamıyorsam küçük meblağlar saklanacaksa daha az yer kaplıyor.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
2 ondalık değerli bir rakam için float değil de int seçip rakamları *100 ya da diğer bi arkadaşın dediği gibi decimal(10,2) yapmak bence daha akılcı olabilir. iki tablo kullanmak, SQL'in sıralama işlemlerini (en ucuz ürünleri listele gibi) kullanmamanıza sebep olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Projemde, sırası gelince sorarım dediğim soruyla karşılaştım şuan ve cevabı olduğu içinde mutluyum.
![]() MySQL veritipleri kullanımıyla ilgili aklıma takılan bir soru daha var; tarih verisi saklamak için TIMESTAMP tipinde 8 karakterlik bir sütun oluşturuyorum ve gösterim esnasında: PHP Code:
Buna göre daha pratik alternatifler varmıdır bildiğiniz? |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
imzaya sponsor Mesaj s5prin tarafından 02.01.2007 (04:07) yeniden düzenlendi.. Açıklama: link ekleme |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
MySQL veri Türleri
TINYINT(M) -> Nümerik tamsayılar için. -128, 127 arasında değer alabilir. UNSIGNED ifadesi kullanılabilir. SMALLINT(M) -> Nümerik tamsayılar için. -32768, 32767 arasında değer alabilir. UNSIGNED ifadesi kullanılabilir. MEDIUMINT(M) -> Nümerik tamsayılar için. -8388608, 8388607 arasında değer alabilir. UNSIGNED ifadesi kullanılabilir. INT(M),INTEGER(M) -> Nümerik tamsayılar için. -8388608, 8388607 arasında değer alabilir. UNSIGNED ifadesi kullanılabilir. BIGINT(M) -> Nümerik tamsayılar için. -9223372036854775808, 9223372036854775807 arasında değer alabilir. FLOAT((M)(D)) -> Üstel tamsayılar için. -3.402823466E+38, -1.175494351E-38 arasında değer alabilir. DOUBLE((M)(D)) -> Üstel tamsayılar için. -1.7976931348623157E+308, -2.2250738585072014E-308 arasında değer alabilir. DECIMAL((M)(D)) -> Noktalı sayılar için. DATE -> Tarih formatlı veri için. 'YYYY-MM-DD' formundadır. DATETIME -> Tarih-saat formatlı veri için. 'YYYY-MM-DD HH:MM:SS' formundadır. TIMESTAMP -> Özel tarih-saat formatlı veri için. TIME -> Zaman formatlı veri için. 'HH:MM:SS' formundadır. YEAR(2|4) -> 2 yada 4 dijitli yıl değeri tutan tarih formatı. 'YYYY' veya 'YY' formundadır. CHAR(M) -> Sabit uzunluklu karakter dizisi için. 1-255 arasında karakter tutabilir. VARCHAR(M) -> Değişken uzunluklu karakter dizisi için. 1-255 arasında karakter tutabilir. TEXT -> Değişken uzunluklu karakter dizisi için. 1-65535 arasında karakter tutabilir. MEDIUMTEXT -> Değişken uzunluklu karakter dizisi için. 1-16777215 arasında karakter tutabilir. LONGTEXT -> Değişken uzunluklu karakter dizisi için. 1-4294967295 arasında karakter tutabilir. ENUM('deger1'..) -> Kullanıcının belirttiği anahtarları tutar. Anahtar 65535'e kadar olabilir http://dev.mysql.com/tech-resources/...datatypes.html
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
decimal alan tipinin noktalı değer olduğu yazılmış ben deniyorum noktalı bile girsem virgüllü olarak kaydediyor. ??
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
bölgesel ayarlara göre nokta ve virgül değişkenlik gösteriyor olabilir mi acaba?
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses |