|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Trondheim
|
SQL JOIN sorgusu
Selamlar,
ASP'de pek kullanma alanım olmadı fakat şuan bir arama sayfasında ihtiyacım oldu ve bir kaç problemim var çıkamadım içinden bir türlü, MSSQL'de gruplar diye bir tablom var içinde müzk gruplarını listeliyorum, diğer bi kaç tablodada grubun türünü ülkesini ve kayıt firmasını saklıyorum, arama bölümünde yazılan yazıyı albüm adı, şarkıcı, parça adı içerisinde arayıp grup ID sine göre grupları listeleyebiliyorum fakat buna ek olarak yeni bir JOIN sorgusu birleştiremedim sürekli hata alıyorum yardımcı olursanız sevinirim. grup ve albümleriyle ilgili hatasız alletiğim sorgumu yazayım; gruplar tablosu 'bands' ![]() albümler tablosu 'album_db' ![]() türler tablosu 'genres' ![]() şimdi ziyaretçi arama alanına yazı yazıp albümler kısmında aramasını seçtiği zaman bu kodu kullanıyorum ve doğru sonuç çıkarıyor sanırım doğru, Kod:
sqlAdd = "Select * From bands INNER JOIN album_db ON bands.GID = album_db.GID where album_db.album_name Like '%"&ara&"%'" ![]() Şimdiden teşekkürler bitsede kurtulsam şu JOIN'den ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!