Zoque.Forum
»
MySQL'de Türkçe Karakter sorunu
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
MySQL'de Türkçe Karakter sorunu
merhaba,
Wordpress ile oluşturmuş olduğum bir sitem var. sitemin arayüzünde bin şükürler olsun ki bir tr karakter sorunu yok ancak sorun şu ki feedburner ve technoratide feci sorunlar var. feci sorun dediğim olay ise şu şekilde gelişti ben utf-8 kodlamalı veritabanımı windows hostumda paşa paşa dertsiz tasasız kullanırken windows serverda çıkan bir takım sorunlar nedeniyle 1-2 günlüğüne bir linux hosta geçtim phpmyadmin de herhangi bir dil kodlaması seçme seçeneği gözükmediğinden bende eski windows hostumdan aldığım yedeği buraya yükledim gene sitede tr karakter sorunu yoktu tabi.. sitemin bu 1-2 günlük yayın sürecinde siteme yaklaşık 10 tane falan yorum geldi. bu arada windows hostumdaki sorun düzeldi ve ben tekrar geçmek istedim (daha hızlı çünkü) ve geçtim.. linux hosttan aldığım yedeğe hiç dikkat etmedim, bildiğim yedektir işte dedim ve direk windows hosta yeniden yükledim ama herşey yüklemem ile başladı. site arayüzünde herhangi bir problem olmamasına rağmen veritabanında yazılar Kod:
aklaşık Olarak 1 haftadır bursa Dışındaydım.. bu arada bahsettim site imzamdaki şey oluyor.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: MySQL'de Türkçe Karakter sorunu
tipik bir latin-5<->utf-8 dönüşüm problemi... benim başıma da geldi defalarca. bunun MySQL versiyonu, PHP extension'ları, MySQL'in ayarlı olduğu codepage ve tablo tiplerinin codepage'i ile alakası var. henüz nasıl kurtaracağını ben de bilmiyorum ne yazık ki. ama gösterdiğin örnek, latin5'i utf8'e kaydedince ortaya çıkan durum. aslında karakterlerin utf8 karşılıkları sanırım bu karakterler.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Tam da bununla ilgili birşey'de uğraşıyordum. Sorunun çözümünü nihayete erdiremesem de, utf8_decode() ve utf8_encode() fonksiyonlarında umut ışığı var.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: MLT
|
Kısa bir delirmeden sonra şöyle bir sonuç elde ettim:
PHP Mysql Türkçe Karakter Problemi |
|
|