|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
My Sql veri kapasitesi ve performans ile ilgili
Bugün çok soru soruyorum galiba. şimdi bende bir veritabanı var bunu .SQL e çevirdim ve bunda 1 tablo ve bu tabloda 1.500.000 kayıt var. öncelikle bunu mysqle dump etmeye başladım yaklaşım 250.000 i dump ettim fakat merak ettiğim bişi var. bu tabloda iki field arasındaki kaydı bulcam. performans çok düşük olacaktır. performansı artırmak için ne yapmalıyım. veya şöyle soruyum bu kadar kayıt arasında zaman aşımına mı uğruycam. MySQL bu kadar kaydı kaldırcakmı. kaldırmassa bunu kaldırmanın başka yolu yokmu ?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: My Sql veri kapasitesi ve performans ile ilgili
çok sıralama ve üzerinde sorgulama yapacağınız alanları mutlaka "index" olarak tanımlayınız.
performans konusu ise bilgisayarın hızına da bağlı, tablo yapınıza da. doğru donanım ve tablo düzeni ile iyi performans elde edebilirsiniz. şurada benchmark değerlerini bulabilirsiniz aynı zamanda.
|
|
|
#4 (permalink) | ||
|
Yer: istanbul
|
Re: My Sql veri kapasitesi ve performans ile ilgili
Alıntı:
![]() Alıntı:
daha önce bu kadar büyük boyutlu tablo ile çalışmamıştım. daha dump etmeye başlarken gözüm korkmaya başlamıştı ama sonuç çok hoş oldu. gerçekten inanılmaz bişey 1.500.000 kayıt arasında sorgu yaptım şak diye önüme geldi.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!