|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
komplex bir mysql sorgusu
merhaba arkadaşlar, aşağıda açıklamaya çalışacağım bir MySQL sorgusunu uzun zamandır gerçekleştiremedim umarım yardımcı olabilirsiniz şöyle bir tablom var: no - nesne_no - element_no - adet 1 --------- 1 --------- 2 --------- 1 2 --------- 1 --------- 4 --------- 3 3 --------- 2 --------- 1 --------- 2 4 --------- 2 --------- 9 --------- 5 5 --------- 2 --------- 21 -------- 2 6 --------- 3 --------- 3 --------- 4 7 --------- 3 --------- 5 --------- 2 8 --------- 3 --------- 7 --------- 1 9 --------- 4 --------- 2 --------- 1 . . . . . . . . bu şekilde binlerce satırlık bi tablo tabloda nesnelerin hangi tür elementten kaç adet içerdiği bilgisi bulunuyor örneğin 3 numaralı nesnenin içeriği: 4 adet element_3, 2 adet element_5, 1 adet element_7 imiş. benim sorgulamak istediğim ise şu: belli bir içerik bilgisi vericem, ve sorgu bana bu içerikle yapılabilecek tüm nesnelerin no larını döndürecek örneğin 3 adet element_4, 2 adet element_2 içerik bilgisi ile sorgulama yaptığımda bana 1 ve 4 nesne no larını verecek. yani aradığım nesnenin içeriği < verdiğim içerik umarım anlaşılır bir şekilde açıklayabilmişimdir, yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Re: komplex bir mysql sorgusu
Alıntı:
|