|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bir sql sorgusu yardımı
arkadaşlar phpmyadmin de şunu yapmak istiyorum: diyelim ki bir field var adı field1 olsun bu field içinde her satırda yani her hücre içinde mesela "honda" yazsın mesela 1. satırda honda1 2. satırda honda2 3. satırda honda3 yazıyor olsun ben istiyorum ki burdaki sondaki rakamlar kalsın, diğerlerini yok edeyim. yani "h" ile başlayıp "a" ile biten tüm karakterleri (h ve a dahil olmak üzere) sildirmek istiyorum bu "field1" isimli field den. Bunun için gerekli phpmyadmin kullanılmak üzere SQL sorgusu nedir acaba teşekkürler |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: bir sql sorgusu yardımı
sanırım bir yalnış anlama oldu
her hücrede "honda" yazsaydı dediğiniz doğru ancak her hücrede veriler farklı ama ilk ve son karakterleri aynı, ben de bu "ilk" ve "son" karakterlerin arasındakileri sildirmek istiyorum(ilk ve son karakter dahil) yani honda1 hsssssssssa2 hjjjjjuuuuuua3 mesela böyle bişi "h" ile başlayıp "a" ile biten ve arasındaki tüm karakterleri silen bir sorgu lazım sonuçta sondaki rakamları vericek |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: bir sql sorgusu yardımı
istediğiniz şeyin tek bir sorgu ile yapılacağını pek zannetmiyorum fakat emin değilim. Bunu tek sorgu ile yapmak yerine PHP ile daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Mesaj Visual tarafından 05.03.2007 (23:42) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!