|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: diyarbakır
|
sql problemi
derdimi en güzel tablo üzerinde anlatabilirdim. neden sonsuz döngüye girdiğimi anlamıyorum. döngü kullandığımda süre aşımına uğruyorum.problemimi fotoğrafa bakarak anlayabilirsiniz
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: sql problemi
loop'un bir satır üstüne,
dizi.MoveNext koymalısınız. çok sık yapılan hatalardan biridir. do açtıysanız, loop'u ve nyi loop ettiğinizi önce yazın, sonra iç bloktaki işlerinizi yazın, böylece kod unutma olayının üstesinden gelirsiniz. aynı şekilde for yadığınızda next'i, if için end if'i vb. durumlarını benzer çekilde yazmayı alışkanlık edinirseniz, hata oranınız düşecektir. ayrıca, belki farkındasınız, ama belirmeden geçemeyecegim, ortalama değerler dizi(1) de yer alıyor. bunu da index değeri ile değil de, çekilen veri kolonlarını isimlendirerek, hem kod okunaklığını arttırmış hem de hata yapma oranını düşürmüş olursunuz.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
sevgili absconder dediğin şekilde oldu ama yine hatalar alıyorum. işin içinden çıkamadım kısacası. fotoğraftaki sql ifadesini tam olarak yazabilecek bir arkadaş var mı acaba
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
select avg(rating_votes.Rating),rating_urls.URL,rating_ur ls.baslik
from rating_votes,rating_urls where rating_votes.URLID=rating_urls.ID group by rating_votes.Rating,rating_urls.URL,rating_urls.ba slik order by avg(rating_votes.Rating) desc
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
sevgili Anıl çok teşekkürler bir arkadaş yardımıyla şu şekilde hallettik. buna ilk 20 linki almayı da ekledik.
"SELECT top 20 tablo1.urlid,tablo1.kisi, tablo1.ortalama, rating_urls.baslik, rating_urls.url FROM [SELECT urlid,count(urlid) as kisi, avg(rating) as ORTALAMA FROM rating_votes GROUP BY urlid]. AS tablo1, rating_urls WHERE tablo1.urlid=rating_urls.id ORDER BY tablo1.ortalama desc,id desc" |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!