Zoque.Forum
»
xml ayıklama yöntemi?
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: trabzon
|
xml ayıklama yöntemi?
merhabalar elimde XML formatında sözlük veritabanı mevcut fakat ben bunu access yada MySQL e çevirmek istiyorum. birçok program kullandım fakat sonuç alamadım. yapının bir kısmı şu şekilde mesela:
Kod:
<kayit> <kelime>rabıt</kelime> <grup> <grup_ID>rabıt</grup_ID> <grup_imla>-ptı</grup_imla> <grup_bilgi>isim, eskimiş</grup_bilgi> <grup_anlam> <anlam>Bağ, bağlama.</anlam> </grup_anlam> <grup_anlam> <bilgi>gramer</bilgi> <anlam>Bağlaç.</anlam> </grup_anlam> <grup_birlesiksoz> <soz>rabıt edatı</soz> <soz>raptetmek</soz> <soz>zapturapt</soz> </grup_birlesiksoz> </grup> </kayit> <kayit> <kelime>rabıta</kelime> <grup> <grup_ID>rabıta</grup_ID> <grup_bilgi>isim</grup_bilgi> <grup_anlam> <anlam>Bağlayan şey, bağ</anlam> <ornek> <ornek_metin>Bu dünya öyle bir dünya ki, zengin ile fakir arasında kardeşlik rabıtaları bile kalmıyor.</ornek_metin> <ornek_kaynak>R. N. Güntekin</ornek_kaynak> </ornek> </grup_anlam> <grup_anlam> <anlam>İki şeyi birbirine bağlayan ip.</anlam> </grup_anlam> <grup_anlam> <anlam>İlgi, ilişki</anlam> <ornek> <ornek_metin>Bu rabıtamı sizden gizlemek pek fazla azap veriyor, bu his beni tamamıyla değiştirdi, bambaşka bir insan yaptı.</ornek_metin> <ornek_kaynak>P. Safa</ornek_kaynak> </ornek> </grup_anlam> <grup_anlam> <anlam>Birbirini tutma, tutarlık.</anlam> </grup_anlam> <grup_anlam> <anlam>Düzen, sıra.</anlam> </grup_anlam> <grup_anlam> <anlam>Birbirine geçmeli tahtadan bir döşeme türü.</anlam> </grup_anlam> <grup_anlam> <anlam>Tarikatlarda müridin şeyhi aracılığıyla kalbini Allah'a bağlaması.</anlam> </grup_anlam> </grup> </kayit> |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: xml ayıklama yöntemi?
bu XML yapısını tabloya aktarmak, 2 tablo ile işin içinden çıkılacak düzeyde durmuyor bence. yapabiliyorsanız, XML yapınızı veritabanına geçirirken, yapıyı da analiz etmeniz.
Kod:
<grup_anlam> <bilgi>gramer</bilgi> <anlam>Bağlaç.</anlam> </grup_anlam> Kod:
<grup_anlam> <anlam>Birbirine geçmeli tahtadan bir döşeme türü.</anlam> </grup_anlam>
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: trabzon
|
Re: xml ayıklama yöntemi?
teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için o kadar uğraşmama değdimi bilmiyorum ama excel ile bu işlem basit bir şekilde yapılabiliyormuş zaten. veri al deyip XML i seçtiğimizde access den daha düzenli bir şekilde sunuyor verileri. ilgilenenlere teşekkür ediyorum.
şimdi sözlüğümü oluşturdum ama bir sorun var. sözlükte kullandığım ajax çatısı ile yakın 25 sonucu alt alta sıralayabiliyorum fakat türkçe karakterler olan ç harfi ile c harfi, ı harfi ile i harfi, u harfi ile ü harfi içiçe geçiyor ne yapacağımı şaşırdım. ilgilenirseniz sevinirim. cat yazıyorum çatpat çıkıyor, cat kelimesini de 25 in altına attığı için göstermiyor. kuralları tam bilmiyorum ama sanırım sorunlu adrese link versem reklam olarak algılanmaz. sorun burada . ilgilenen arkadaşlara teşekkürler |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!