Zoque.Forum
»
BLOB data için dosya tipi alma
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
BLOB data için dosya tipi alma
merhaba arkadaslar. PHP ile bir resmi veya dosyayı MySQL veritabanına blob olarak kayıt edebiliyoruz. Böylece klasör haklarıydı, upload işlemleriydi falan uğraşmıyoruz. Ama şöyle bir sorunum var. Bu BLOB olayında dosyayı tekrar okutabilmek için o dosyanın tipininde veritabanında tutulması gerekiyor. Ama ben bu dosya tipi bulma olayını çözemedim. Nedir bu derseniz.
Mesela JPEG resimleri için dosya tipi (veya header) "image/pjpeg". bunu veritabanına kayıt etmeden BLOB'dan okuyup resmi görüntüleyemiyoruz. Her dosya tipini bulmak için kolay bir yol vardır elbette ama ben bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Re: BLOB data için dosya tipi alma
Alıntı:
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Re: BLOB data için dosya tipi alma
peki üstad birşey daha sormak istiyorum
normalde veritabanına bu şekilde resim attıgımız zaman (yani blob olarak) tekrar görüntülemek istediğimizde aşağıdaki kod ile görüntüleyebiliyoruz sorunsuz. HTML Code:
$sor=mysql_query("select * from $tablo where id='$id'");
$lis=mysql_fetch_array($sor);
$fileType=$lis[type];
$fileContent=$lis[data];
header("Content-type: $fileType");
echo $fileContent;
Aklıma gelen şey o word dosyasının içeriğini bir dosyaya kayıt ettirmek. yani deneme.doc olarak serverda oluşturmak ve o dosyaya linki forward ettirmek. ama bu zor olan yolu. daha kolay bir yolu var mı acaba? """" Tamam ben buldum. mesajıda siledim bir daha kalsın dedim. header("Content-Disposition: attachment; filename=$fileName"); bu satır olayı bitiriyor Mesaj magos tarafından 27.03.2007 (14:56) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!