|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: adana
|
Veritabanlarını birleştirmek
arkadaşlar 500 er mb'lık aynı yapıdaki 100 MySQL veritabanını birleştirmek istiyorum. Veritabanları dreamhostta olduğu için bir PHP sayfası ile verileri okuyup bir veritabanında toplayabilirim ancak bunun da 3 gün süreceğini düşünüyorum. Düşündüğüm yöntem ise; yine bir PHP sayfası ile ile dump ettikten sonra ile veritabanına eklemek... Kafama takılan ise şu: Veritabanlarının hepsinde aynı tablolar var ve bana lazım olan ise bir tanesi...PHP sayfasını hazırladığımda bir önceki veritabanının verileri gidecek ve diğer veriler gelecek. Yani dump dosyasının içinde create table ifadesinin olmaması gerekiyor. Ayrıca insert into ifadesinde 'id' nin value olarak null olması gerek ki dump dosyası okunduğunda veritabanına yeni bir id ile yazılsın. Bir de merak ettiğim; script ilk önce veritabanını dump haline getirip sonra ortak veritabanına ekleyecek ancak bunu 100 veritabanına arka arkaya uygularken bir problem oluştuğunda yarım kalan dump dosyasının kontrollü bir şekilde okutması nasıl sağlanır ? "veritabanının kayıt sayısına bak (x). dump edilen dosyada x kadar kayıt varsa ortak veritabanına ekle, yoksa bi köşeye bunu not et" gibi... Fikirleriniz için teşekkürler ... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!