Zoque.Forum
»
SQL sorgusunda ayni sutunda where komutunu kullanamiyorum!
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Varsova
|
SQL sorgusunda ayni sutunda where komutunu kullanamiyorum!
Merhaba arkadaslar,
SQL sorgusunda; where tip='HO' and tip='HO2' and tip= 'HO3' seklinde kullandigimda hic birsey elde edemiyorum! Hic bir data yokmus gibi gosteriyor! Bunun baska bir yolu var mi arkadaslar? Simdiden cok tesekkurler. Not : ASP ile kodlamaktayim, database ise MySQL.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: SQL sorgusunda ayni sutunda where komutunu kullanamiyorum!
Bu bana imkansiz bir sorgu gibi gozukuyor,
Tip hem 'OH' olacak hem de 'OH2' olacak? AND yerine OR kullanmaniz gerekiyor olmasin ?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
acikcasi or la denemek aklima gelmedi, cunku
Tip degerleri HO, HO2 ve HO3 olanlarin hepsini siralamak istiyorum tabii SQL sadece bunla bitmiyor; where tip='HO' and tip='HO2' and tip= 'HO3' and kart_tipi='ACK' and adet='5' gibi oldugu icin denemek aklima bile gelmedi.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu durumda en mantıklı şey, @PsyChaos'un dediği gibi IN kullanmak.
Cümle şöyle olabilir o zaman: WHERE tip IN('HO', 'HO2', 'HO3') and kart_tipi='ACK' and adet='5' Kart tipi ACK ve adet alanı 5 olan HO, HO2 ve HO3 tipindeki veriler yani.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
bu ise yaramadi sadece HO ya ait degerleri getirdi, HO2 ve HO3 u getirmedi.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
AND kullandigin zaman iki kosulu da karsilamasi gerekiyor... yani sen tip="HO" and top="HO2" dedigin zaman tip'in "HO" ve "HO2" oldugu sutunlari almaya calisir. tip ayni sutunda hem "HO" hem de "HO2" olamayacagina gore bu calismaz...
Ayni sekilde kart_tipi='ACK' and adet='5' i AND ile baglarsan tum kosullarin saglandigi sutunu getirmeye kalkar ki bu da senin istedigin degil... Sen HO, olanlari, HO2 olanlari, ACK olanlari, ve 5 olanlari istiyorsun... aralarina OR koyman gerekiyor. Yok eger HO, HO2'lerin arasinda ACK olanlari alacaksan, OR'la bagla HO'lari, ACK kismini AND ile bagla... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Uygulamaya calistigin sorgunun calisma ihtimali yok malesef.
Soyle dusunecek olursak; tip hucresinde HO, HO2, HO3 ve HO4 degerleri olan 4 satirin var diyelim. Bunlarin icinden bahsettigin 3 degere sahip olanlari almak istiyorsan, WHERE tip='HO' OR tip='HO2' OR tip='HO3' olarak kullanirsin ve HO4 degerine sahip olan satir gelmez. Ancak farkli sutun isimleri arasinda AND kullanarak sorgu yapabilirsin. Ornegin: WHERE tip='HO' OR tip='HO2' OR tip='HO' and kart_tipi='ACK' and adet='5' Muhabbet ile.. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sql , sorgusunda , kullanamiyorum , komutunu , ayni , sutunda , sql sorgusu |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!