Zoque.Forum
»
Veriyi çekmek için bir soru..
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Veriyi çekmek için bir soru..
Merhaba arkadaşlar. Şimdi benim bir sistemim var ve içinden çıkamadığım bir sorunum var?
Diyelim 3 tane köpeğimiz var. Adı | Annesinin_Kayitno | babasının_kayitno Carlos | 444 | 444 Tyson | 555 | 555 Hebele | 444 | 444 Nasıl bir kod yazmalıyım ki Carlos ve Hebele'yi çeksin sadece ? Amacım köpeklerin aynı anne babadan geldiğini çekerek kardeşliklerini yazdırmak |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: ISTANBUL
|
Re: Veriyi çekmek için bir soru..
MySQL olduğunu varsayarak yazıyım ki bu SQL sorgusu çok farklılık göstermez.
Alıntı:
bu sana anasıda babasıda 444 olan ları listeler veri tabaından. Kayıtları nerde saklıyorsun hangi programlama dilini kullanıyorsun. Bunlarla ilgili ayrıntılı bilgi veririsen sana daha iyi yardımcı olunacaktır.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
SELECT * from tablo WHERE Annesinin_Kayitno='444' AND Babasinin_kayitno ='666' ile o satırdaki tüm verileri,
SELECT adi from tablo WHERE Annesinin_Kayitno='444' AND Babasinin_kayitno ='666' ile sadece "adi" hücresini alabilirsin |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
GET ten veri gelmiyor derken neyi kast ediyorsun?
print_r($_GET); yapıp _GET in içeriğini kontrol edebilirsin aynı şekil _POST unda.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!